Dacia Logan MCV tijdelijk als Stepway

0

Dacia introduceert een speciale versie van de Logan MCV. Het model heet voluit ‘Série Limitée Stepway’, maar niemand neemt het u kwalijk als u alleen de laatste typeaanduiding gebruikt. De speciale versie van de Logan MCV onderscheidt zich een terreinlook aankleding en een grotere bodemvrijheid. Hij is per direct te bestellen en staat eind mei bij de Dacia dealer in de showroom.

De Logan MCV Stepway heeft onder meer standaard airconditioning, cruise controle, parkeersensoren achter, elektrisch te bedienen ruiten voor & achter, een wegrijdhulp voor op hellingen, een met leder bekleed stuurwiel en het ‘Media Nav’ multimedia & navigatiesysteem met 7,0-inch touch screen (inclusief DAB+).

Het interieur kenmerkt zich door koperkleurige accenten rond de ventilatieroosters, op de middenconsole en in de stoelbekleding. Sinds de facelift voor modeljaar 2017 is er volgens Dacia sprake van een verbeterde ergonomie. De knoppen van de elektrisch bedienbare ruiten bevinden zich nu in de deurpanelen, de auto is voorzien van one-touch richtingaanwijzers, verlichting in het dashboardkastje en de neerklapbare armsteun is geïntegreerd in de bestuurdersstoel. Tot slot zijn de knoppen op het nieuwe 4-spaaks stuurwiel volgens Dacia beter afgewerkt.

Onder het grote Dacia logo prijkt bij het actiemodel de aanduiding ‘Stepway’. De zijkanten zijn voorzien van badges en van zwarte zijschorten plus idem wielkast verbredingmateriaal. De buitenspiegelkappen en de dakrails zijn uitgevoerd in de kleur Dark Metal. De bumpers zijn tweekleurig en aan de achterzijde monteert Dacia een satijnglanzend chroomkleurige bodem beschermplaat. Verder heeft de Logan MCV Stepway met 174 mm een 50 mm grotere bodemvrijheid dan de reguliere uitvoering. De 16 inch velgen in Bayadere design (in de kleur Dark Metal) en specifieke strepen maken de stoere uitstraling compleet.

Bij de introductie van de Logan MCV Stepway zijn er, naast de huidige kleuren, 3 speciale carrosserietinten leverbaar: Brun Vision, Gris Islande en Bleu d’Azurite. Qua aandrijving kan er gekozen worden uit de bekende benzine & dieselmotoren. De 90 pk sterke 0,9 liter 3 cilinder turbobenzinemotor met Stop / Start techniek verbruikt met zowel de handgeschakelde 5 versnellingsbak (16.880 euro) als met de geautomatiseerde Easy-R transmissie (17.380 euro) 5,1 liter/100 km. De CO2-emissie komt uit op 115 resp. 114 gram/km. De 90 pk sterke 1.5 dCi dieselversie, eveneens met Stop / Start techniek en een handgeschakelde 5 versnellingsbak (19.480 euro), laat een verbruik van 3,9 liter/100 km en een CO2-uitstoot van 100 gram/km noteren.

Reageren is niet mogelijk.