Ford Focus tijdelijk als ST Line 182

0

Vorig jaar introduceerde Ford een serie ST-Line versies van de Fiesta, Focus en Mondeo. Voortbordurend op de populariteit van die actiemodellen, wordt nu een 182 pk sterke turbobenzine uitvoering van de Focus ST-Line aan het palet toegevoegd. Althans tijdelijk, want de oplage is beperkt. Er komen slechts 120 exemplaren van de actie Ford naar Nederland.

De Focus ST-Line 182 is qua uitrusting identiek aan de reeds bestaande ST-Line uitvoering (met minder krachtige benzinemotor). Het van 150 pk naar 182 pk verhoogde vermogen is overigens afkomstig van dezelfde 1.5 EcoBoost turbobenzinemotor. De Focus ST-Line 182 is verder voorzien van exclusieve 18-inch lichtmetalen velgen, een dak in Shadow Black uitvoering plus dito buitenspiegels, Quick Clear voorruitverwarming, elektrisch verwarmbare voorstoelen en een elektrisch verwarmbaar stuurwiel.

Daarnaast is de Focus ST-Line 182 voorzien van het Advanced Technology Pack, een ruimtebesparend reservewiel, automatische airconditioning, het zogeheten zichtpakket, cruise controle, een grote achterspoiler, privacy glas, elektrisch inklapbare buitenspiegels, zwarte dakrails, een achteruitrijdcamera en metaallak. Voor 1.095 euro extra wordt de Focus ook uitgerust met halflederen / suède bekleding.

De Focus ST-Line 182 is leverbaar vanaf 25.840 euro. Hij maakt eind mei zijn opwachting in de Nederlandse Ford showrooms. Voorintekenen om één van de gelimiteerde exemplaren te bemachtigen is daar nu al mogelijk.

Comments are closed.