Prijsvergelijking Audi SQ5

0

De prijs van de nieuwe Audi SQ5 is bekend: 94.005 euro. De sportieve topper van de reeks heeft onder de kap een 354 pk / 500 Nm sterke 3.0 V6 TFSI krachtbron, waaraan een 8-traps automaat is gekoppeld. Daarmee kan de SUV in 5,4 seconden naar 100 km/u accelereren. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u.

Uiterlijke kenmerken zijn de speciale ‘S’ voorbumper met grote mat titaanzwarte luchtinlaten, aluminiumkleurige spiegelkappen en 4 in de achterbumper (met honingraat diffusor gedeelte) opgenomen uitlaatpijpen. De grille heeft dubbele aluminium lamellen en details in mat Twilight grijs. LED koplampen zijn standaard. Aan de zijkant zijn dorpelverbredingen in carrosseriekleur te vinden, alsmede 20-inch gegoten lichtmetalen velgen in 5-dubbelspaak-ster design. Op de achterklep en in de grille prijkt een ‘SQ5’ logo en ‘V6T’ aanduidingen sieren de voorspatborden.

Audi Mercedes Porsche
Q5 GLC Macan
S 43 AMG S
94.005 euro 91.007 euro 96.900 euro

Binnenin kenmerkt de SQ5 zich door sportstoelen met S-logo’s vóór, Alcantara en lederen stoelbekleding, verlichte instaplijsten met S-logo’s en een multifunctioneel 3-spaaks lederen sportstuurwiel. Op de optielijst staan onder andere de Audi Virtual Cockpit, decoratielijsten in carbon Atlas en een verstel/verschuifbare achterbank. Afhankelijk van de positie van die achterbank is de bagageruimte 500 tot 610 liter groot. Met de bank neergeklapt groeit dat volume tot 1.550 liter.

De standaard Quattro vierwielaandrijving is optioneel uit te breiden met een sportdifferentieel. Ook een speciaal op de SQ5 afgestemde luchtvering is leverbaar. De standaard demperregeling is volgens Audi aangepast aan het karakter van de sportieve SUV.

Comments are closed.