Qashqai van Citroën: C5 Aircross

0

In 2015 liet Citroën de conceptstudie Aircross zien. Nu krijgen we de productievariant voor de ogen. Die heet C5 Aircross en is het zustermodel van de al gelanceerde Peugeot 3008 en de nog te presenteren Opel Grandland X.

Het zijn nog steeds schetsen, dat wel, maar de uitgewerkte raamlijsten en gemonteerde zijspiegels doen er geen twijfel over bestaan: dit is de C5 Aircross. Het nieuws wordt bevestigd door Linda Jackson, de CEO van Citroën. De typeaanduiding geeft aan dat het model boven de C4 Cactus, waarvan veel stylingelementen zijn overgenomen, in het gamma komt.

Wat zullen de verschillen zijn tussen deze schetsen en de uiteindelijke productie-uitvoering? Minder grote velgen en een iets minder gespierd design. De opvallende airbumps zullen wij in ieder geval wel gaan terugzien op de productieversie. Onderhuids is de C5 Aircross identiek aan de Peugeot 3008 en dat betekent dat de Citroën onder andere leverbaar wordt met 1,6 liter THP benzinemotor en 2.0 BlueHDi diesel. Op termijn komt er een stekkerhybride variant.

Waarschijnlijk wordt de afgerond 4,6 meter lange C5 Aircross voor het eerst getoond in China, waar in de laatste week van april de jaarlijkse autotentoonstelling in Sjanghai gehouden wordt. De hoogpotige cross-over arriveert in 2018 in de showrooms. Dan zal de gewone C5 met pensioen gaan. Citroën liet eerder al doorschemeren dat deze middenklasser een opvolger krijgt “met een ander karakter”. Waarvan akte.

Comments are closed.