Renault Captur Initiale Paris Live

0

Renault presenteert op de autosalon van Genève de vernieuwde Captur. Middels een facelift krijgt de razend populaire cross-over een iets strakkere uitstraling en een grotere familiegelijkenis met de andere modellen van het merk.

Afhankelijk van de uitvoering is LED dagverlichting in C vorm nu ook bij de Captur aanwezig. Aan de achterkant monteert Renault eveneens nieuwe lichtunits met LED techniek. De optielijst wordt uitgebreid met enkele nieuwe kleuren, te weten Orange Atacama, Bleu Océan en Noir Améthyste.

De Captur was in 2016 de bestverkochte cross-over van Europa met 215.670 registraties. In Nederland is het Renault model vooral bij (oudere) particulieren erg populair. Voor het interieur zijn er nu meer aankledingpakketten. Tevens wordt de Captur voor het eerst leverbaar als Initiale Paris.

De vernieuwde Captur bouwt volgens Renault voort op het succes van het origineel, inclusief de opvallende kleurstelling in 2 tinten. Het dak kan voortaan worden uitgevoerd in Gris Platine. In totaal zijn er meer dan 30 combinaties mogelijk. Ook zijn er 6 verschillende interieurthema’s: Ivoire, Bleu Océan, Caramel, Rouge, Chrome Satiné en Chrome Patiné. Deze kunnen worden aangevuld met personalisatiepakketten met de kleuren Ivoire, Bleu Océan, Cappuccino, Rouge en Orange Atacama.

Het design van de Captur is een stapje dichterbij dat van de Kadjar geschoven, zijn grotere broer. De grille is vernieuwd en sluit beter aan op die van de andere modellen. Zowel voor als achter zijn nieuwe zijschorten gemonteerd die de avontuurlijke uitstraling van de Captur moeten versterken. 4 verschillende wieldesigns, waarvan 2 in 16-inch en 2 in 17-inch, zijn leverbaar voor de eerste 3 uitrustingniveaus. Op de luxueuzere versies is nu ook een vast glazen panoramadak leverbaar voor meer licht in de auto.

Het interieur is voorzien van hoogwaardigere materialen, verchroomde elementen en elegantere kleurtinten. Het stuurwiel is van hogere kwaliteit en in de luxueuzere versies voorzien van lederen bekleding. De pookknop is moderner vormgegeven, terwijl de vernieuwde deurpanelen naadloos aansluiten op de bedieningselementen. In het plafond zitten LED leeslampjes. De luxueuzere uitvoeringen hebben nieuw ontworpen stoelen die volgens Renault meer zijdelingse steun en comfort bieden. Praktische eigenschappen zoals de Magic Drawer dashboardlade en afneembare stoelbekleding bleven ongewijzigd.


De Captur is er voortaan ook in Initiale Paris uitvoering. Die onderscheidt zich met een afwijkende grille met verchroomde details. De bodem beschermplaten voor & achter hebben een grijze afwerking. Aan beide kanten van de auto zijn verchroomde Initiale Paris badges te zien. Het nieuwe topmodel is ook leverbaar in een reeks exclusieve kleuren, waaronder de nieuwe Noir Améthyste, en met speciale 17-inch velgen. Verder zijn LED knipperlichten standaard.

Het interieur biedt extra luxe in de vorm van Nappa lederen bekleding voor het meubilair en het stuurwiel, verwarmbare stoelen, verchroomde accenten, een lederen afwerking van het dashboard, aluminium pedalen en idem instaplijsten. Tot de standaarduitrusting behoren verder Blind Spot Warning, Easy Park Assist en d Renault Handsfree kaart. Ook een geluidsinstallatie van Bose (met 6 speakers en een subwoofer in de kofferbak) en de nieuwste versie van multimedia & navigatiesysteem Renault R-Link is aanwezig. Dat biedt real-time verkeersinformatie, 3G-connectiviteit, Bluetooth, de mogelijkheid om foto’s en video’s te tonen en een breed aanbod van toepassingen via de Renault R-Link Store. Het multimedia & navigatiesysteem is nu ook beschikbaar met Android Auto, waarbij de applicaties direct te bedienen zijn via een 7,0-inch beeldscherm. De Captur is volgens Renault de eerste auto in het B segment met deze technologie.

Voor de mindere uitrustingniveau goden in het Captur gamma is het R&Go systeem leverbaar. Daarmee kan de smartphone van de gebruiker in een soort tablet worden getransformeerd als die is aangesloten op de universele houder. Hiermee heeft de gebruiker volgens Renault op intuïtieve wijze toegang tot nuttige functies als navigatie, handsfree telefoneren, multimedia en voertuiginformatie. De rijker uitgeruste Zen uitvoering is voorzien van Media Nav. Dit uitgebreide multimediasysteem biedt volgens Renault het meeste waar voor zijn geld van alle systemen op de markt. Bovendien kan er gekozen worden voor de optionele navigatie met verkeersinformatie, Bluetooth, audio streaming en Driving Eco2 informatie waarmee de bestuurder wordt geholpen zo efficiënt mogelijk te rijden.

Optioneel is de vernieuwde Captur te voorzien van Blind Spot Warning. Daarbij werken 4 sensoren samen en detecteren andere voertuigen in de dode hoek en waarschuwen de bestuurder met een lichtsignaal in de buitenspiegel aan de kant waar het mogelijke gevaar zich afspeelt. Tussen snelheden van 30 en 140 km/u zorgt deze technologie voor meer veiligheid voor alle weggebruikers. Afhankelijk van de uitvoering is de Captur ook voorzien van parkeersensoren aan de voorzijde en een achteruitrijdcamera voor eenvoudig manoeuvreren in krappe situaties. Ook nieuw voor de luxueuzere versies is de Easy Park Assist die niet alleen een geschikte parkeerplek detecteert, maar ook de besturing overneemt bij parkeren. De bestuurder hoeft alleen het gas & rempedaal te bedienen. Daarmee is parkeren volgens Renault een fluitje van een cent.

Reageren is niet mogelijk.