Chevrolet FNR-X Concept Live

0

Chevrolet heeft op de autotentoonstelling van Sjanghai een meer uitgewerkte versie van haar conceptstudie FNR-X gepresenteerd. De futuristische cross-over is voorzien van een stekkerhybride aandrijflijn.

Hoewel het ontwerp van de FNR-X (de lettercombinatie staat voor ‘Find New Roads’, waarbij de letter ‘X’ een verwijzing is naar het cross-over karakter) ‘sterk’ genoeg is voor een mondiale verkoopcarrière, is de Chevrolet specifiek ontworpen voor China. Zo is de vorm van de dynamische LED koplampen geïnspireerd door de verbindingstukken in traditionele Chinese houten meubelen.

Een actieve grille (die automatisch sluit als er maar weinig koellucht nodig is) en bladen voor de wielkasten helpen om de luchtweerstand te verminderen. De spoiler voor & achter komen, net als de zijschorten, automatisch omhoog of omlaag; afhankelijk van de gekozen rij modus (zie volgende alinea) en de rijhoogte van het actieve veersysteem.

De stekkerhybride aandrijflijn van de FNR-X kent de modi ‘versatility’ en ‘sport’. Chevrolet noemt nog geen cijfers over de actieradius op stroom en het gecombineerde vermogen. Wel is vierwielaandrijving standaard, dus als de verbrandingsmotor (dwars) voorin staat, dan zal zijn elektrische collega bij de achteras te vinden zijn.

General Motors, het moederbedrijf van Chevrolet, heeft nog niet bevestigd dat de FNR-X daadwerkelijk in productie zal gaan. Wel laat de autofabrikant weten dat zij in de periode tot de decenniumwisseling 10 (deels)elektrische modellen op de markt wil brengen. De FNR-X heeft goede papieren om daar één van de kunnen zijn. In productievorm kan hij dan in China de concurrentiestrijd aangaan met de Toyota C-HR.

Reageren is niet mogelijk.