Infiniti valt Range Rover aan

0

Het premiumlabel van Nissan, Infiniti, weet in Europa nog steeds geen potten te breken. Ondanks de komst van de Q30 en QX30, die eigenlijk een verklede Mercedes A klasse variaties zijn, is het merk nog steeds exclusiever dan Maserati. En de andere modellen hebben in Nederland een verkoopaandeel van slechts 10 procent.

Gelukkig is er de Amerikaanse markt nog. Daar gaat het wel goed met Infiniti. Op extra media-aandacht voor het merk te genereren tonen de Japanners op de autotentoonstelling van New York een nieuwe conceptstudie: de QX80 Monograph. Met deze SUV (of is het een terreinwagen?) wil Infiniti klanten van Range Rover gaan afsnoepen.

De QX80 doet misschien wat denken aan een potvis, maar volgens Infiniti is het model het toonbeeld van luxe en stijl. De conceptstudie is de voorbode van een nieuwe productgeneratie (de QX80 bestaat immers al) en het moet gezegd worden: met name de plaats van de koplampen oogt ‘natuurlijker’ dan bij de huidige, uit 2010 stammende, editie (die 3 jaar geleden nog een facelift onderging).

Net als voorheen zal de nieuwe QX80 worden gebaseerd op de Nissan Patrol. Dat betekent een apart chassis en, helaas voor Infiniti, geen volwaardig alternatief voor de Range Rover. Wél voor de Cadillac Escalade, maar of je daar nu blij van moet worden …

Comments are closed.