McLaren 720S in productie

0

McLaren is begonnen met de productie van de nieuwe 720S. Symbool hiervoor staat het afronden van de ‘Job #1’ auto: een links gestuurd, in Glacier White gespoten exemplaar dat door de vakmannen/vrouwen van McLaren met de hand is gebouwd en klaarstaat om de fabriek in Woking, Engeland, te verlaten.

Het schakelen naar volledige, reguliere productie is de start van een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van McLaren. De tweede generatie Super Series, codenaam P14, vervangt de eerste generatie P11 waar de originele 12C en zijn derivaten toe behoren, maar ook de 650S en 675LT.

“Nu de bouw van de nieuwe 720S op volle toeren draait, is het een mooi moment voor McLaren om even stil te staan bij het feit dat het voor het eerst is dat we, sinds we in 2010 begonnen, een complete modellenlijn vervangen door een geheel nieuwe”, aldus Mike Flewitt, de CEO van McLaren. “De interesse van klanten in de nieuwe McLaren 720S , die in maart werd onthuld op de autosalon van Genève, overtreft onze verwachtingen en dat maakt het iets makkelijker om vaarwel te zeggen tegen de succesvolle eerste generatie Super Series. We hebben immers een opvolger in huis die de lat in het supersportwagen segment opnieuw hoog legt, heel hoog zelfs”.

Als eerste van 15 nieuwe modellen voor 2022 die McLaren aankondigde in haar zogeheten Track22 ondernemingsplan is de nieuwe 720S naar eigen zeggen de perfecte mix van extreme prestaties, handgemaakte luxe en ongeëvenaarde betrokkenheid van de bestuurder, precies de kenmerken waar het merk beroemd mee is geworden. De 720S is lichter, sneller en dynamischer dan de 650S die hij opvolgt en wordt aangedreven door een dubbel geblazen 4,0 liter V8 van 720 pk. De prestaties zijn indrukwekkend: de acceleratie naar 100 km/u neemt slechts 2,9 seconden in beslag en de 720S heeft een topsnelheid van 341 km/u.

De nieuwe McLaren 720S is vanaf nu te bestellen. De eerste exemplaren zullen in de loop van dit voorjaar worden afgeleverd en de prijs bedraagt 307.700 euro.

Comments are closed.