Sinogold is het nieuwe Citroën

0

Nee, u ziet hier niet een vernieuwde editie van de Citroën C4 Grand Picasso. Maar wat is het dan wel? Plagiaat van de nieuwe Chinese autofabrikant Sinogold. Dat is het. Tot en met de unieke dakrails van het Franse model die doorlopen in de A stijl.

Sinogold is een nieuw uit de grond gestampt merk. Die heeft in de aanloop naar de autotentoonstelling van Sjanghai zonder gêne aan de wereld haar eerste model getoond. Het betreft weliswaar ‘slechts’ een reeks computertekeningen, maar duidelijk te zien is dat de Citroën C4 Grand Picasso als voorbeeld heeft gediend.

De Chinezen noemen het model echter K01. Enige optische verschil met de C4 Grand Picasso zijn de koplampen, maar daarvoor heeft Sinogold leentjebuur gespeeld bij Renault. Gelukkig zijn er wel eigen logo’s.

Op jaarbasis hoopt Sinogold 200.000 auto’s te gaan verkopen. Gezien de gigantische automarkt van China is dat niet eens onmogelijk. Volgende project lijkt een ‘eigen’ interpretatie van de Ford S-Max te worden.

Comments are closed.