Audi introduceert Q2 Limited

0

Audi heeft in de eerste 4 maanden van dit jaar 741 exemplaren van de Q2 op kenteken gezet. Niet slecht, want zijn grootste concurrent, de Mini Countryman, ging in oude plus nieuwe vorm 418 keer over de toonbank. Maar de Renault Captur is met 2.529 registraties duidelijk andere koek. En dus komt Audi nu met de Q2 Limited. Die kenmerkt zich door een rijkere uitrusting tegen een aantrekkelijke prijs.

Als motorisering van het op het uitrustingsniveau Sport gebaseerde Q2 actiemodel dient de 116 pk sterke 1.0 TFSI driecilinder benzinemotor. Een handgeschakelde 6-bak is standaard, maar een S-tronic automaat is optioneel verkrijgbaar.

De meeruitrusting van de Limited omvat om te beginnen het Pro Line pakket, bestaande uit MMI navigatie, parkeersensoren achter, cruise controle en een bestuurdersinformatiesysteem in kleur. Andere details die worden toegevoegd zijn LED koplampen, idem achterlichten, 18-inch 5-spaaks Dynamic lichtmetalen velgen, aluminium panelen in het interieur, leeraccenten, een licht & regensensor, het Ambiente lichtpakket (waarmee de verlichte decoratielijsten in 10 verschillende kleuren zijn in te stellen) en Audi Car Assistant waarmee de Q2 altijd is verbonden met de virtuele wereld.

Audi geeft de Q2 Limited een prijs mee van 36.095 euro. Dat bedrag komt volgens de importeur neer op een voordeel van 2.700 euro. De Q2 Limited is zowel voor particulieren als zakelijke rijders beschikbaar. Met een beperkte productie blijft exclusiviteit gewaarborgd, zo stelt Audi.

Reageren is niet mogelijk.