Honda Jazz krijgt facelift

0

Er is een brochure uitgelekt van de vernieuwde Honda Jazz (in Japan en de Verenigde Staten wordt de modelnaam Fit gebruikt). Waarschijnlijk zal de bijgepunte editie komende zomer officieel worden voorgesteld.

De facelift van de Jazz kenmerkt zich door een nieuwe grille dat een beter geheel vormt met de hertekende koplampen die voorzien zijn van LED dag verlichting. Andere bumpers moeten de Honda een sportievere uitstraling geven. Achter zien we gewijzigde lichtunits. Verder zal de facelift van de Jazz worden gecombineerd met een ververst kleuren pallet.

Om het niet alleen bij uiterlijk vertoon te houden, zal de veiligheid van de Jazz naar een hoger plan worden getild middels het Honda Sensing pakket. Dat omvat Lane Departure Warning, een rijbaan assistent, adaptieve cruise controle, een automatische noodrem hulp en dode hoek waarschuwing. De échte zwakke plek van de Jazz wordt evenwel niet aangepakt. De compacte Honda blijft geleverd worden met de tamelijk zielloze 1,3 liter benzinemotor. Elders is hij er ook als 1.5 en in hybride uitvoering, maar de facelift zou een uitgelezen kans zijn geweest om de Jazz op smaak te brengen met de 1.0 i-VTEC turbomotor van de Civic. Helaas.

Zo blijft Honda doormodderen met de Jazz. In Nederland werden in het eerste kwartaal 297 exemplaren op kenteken gezet, wat voor een B segment model erg bescheiden is. Die Renault Clio ging in dezelfde periode 3.142 keer over de toonbank.

Reageren is niet mogelijk.