Volkswagen presenteert Golf Alltrack Country

0

Volkswagen stelt ter gelegenheid van de European Experience Car Show in de Amerikaanse staat Georgia (waar alleen modellen van Europese merken voor het publiek te zien zijn) een aantal conceptstudies voor. Eén daarvan is deze Golf Alltrack Country.

Een héél spectaculaire conceptstudie kan je de Golf Alltrack Country niet noemen. De designers van Volkswagen hebben gewoon samen met de marketingafdeling wat zitten spelen. Je zou deze Alltrack Country kunnen zien als een knipoog naar de Golf Country van de jaren negentig, al ontbreekt een achterop gemonteerd reservewiel. In plaats hier is er gekozen voor een kloeke fietsendrager.

Volkswagen heeft de Golf Alltrack Country 3 centimeter hoger op zijn poten gezet dan de gewone Variant, net als de reguliere Alltrack uitvoering dus. Dat de conceptstudie desondanks hoger oogt, komt doordat er gebruik is gemaakt van relatief kleine velgen (15 inch velgen) in combinatie met hoge, stoere terreinbanden. Volgens Volkswagen hoef je op deze manier geen enkel oneffen pad te vermijden.


Maar die banden zijn niet de enige specifieke aanpassing. Volkswagen zet ook een uitklapbare tent op het dak van de Golf Alltrack Country (net als bij Mini dus), en net als bij die stoere terreinwagens die je op Afrikaanse safari’s wel eens tegenkomt. Je hoeft trouwens niet dichtbij de bewoonde omgeving te blijven, want met de LED verlichting onder de bagagedrager kan je zelfs in het pikdonker uit de slag.

Je warm water verkrijg je dan weer via de zonneboiler, terwijl het zonnepaneel op de tent voor stroom zorgt voor het entertainment systeem dat in het reservewiel is geplaatst. Tot slot heeft de auto nog een douche die werkt op de genoemde zonneboiler.

Comments are closed.