BMW 6-serie GT voortijdig op internet

0

De eerste officiële foto’s van de nieuwe BMW 6-serie Gran Turismo zijn voortijdig uitgelekt! De opvolger van de 5-serie GT wordt door het Duitse premiummerk een trede hoger in de markt gezet. Vandaar dat de Gran Turismo voortaan onderdeel uitmaakt van de 6-serie. Het met is groter (5,09 meter bij een wielbasis van 3,07 meter) en luxueuzer, waardoor het voor de hand ligt dat hij ook iets duurder wordt dan de 5-serie GT.

Inhoudelijk verandert er aan het carrosserieconcept niet veel. Wat dit betreft blijft de 6-serie Gran Turismo een echte BMW, waarbij het design slechts voorzichtig evolueert. Wel neemt het model logischerwijs wat stylingelementen van de nieuwe 5-serie over. Voorbeelden zijn de koplampen en de achterlichten. Het resultaat is een wat subtielere vormgeving met rankere vormen. Het front is een kruising van de 5-serie en 7-serie, waardoor de nieuwe GT wat chiquer oogt.

Ook voor het motoraanbod van de nieuwe Gran Turismo kunnen we naar de 5-serie kijken. 4 cilinder units zullen daar een belangrijkere rol in spelen, al is het alleen maar omdat de 6-serie GT op termijn ook leverbaar wordt als stekkerhybride 530e met 2,0 liter benzinekrachtbron als basiskrachtbron. Die is erg belangrijk voor de Noord Amerikaanse en Chinese markt. Reken voor de complete reeks op vermogens van 252 pk (630i) tot 340 pk (640i). Op de foto’s staat de 530d xDrive uitvoering. Die is 265 pk sterk.

Van het interieur zijn nog geen foto’s, maar Autointernationaal.nl verwacht dat BMW het dashboard van de 5-serie in de nieuwe Gran Turismo monteert. Verder deelt de GT ook het zogeheten CLAR platform met dit model. BMW gebruikt deze bodemplaat ook voor de 7-serie. De officiële onthulling van de 6-serie GT laat tot september op zich wachten. Dan debuteert het alternatief van BMW voor de Audi A7 Sportback, de Porsche Panamera en de Tesla Model S op de IAA van Frankfurt.

Comments are closed.