Nieuwe motorvariant Volkswagen Amarok

0

Volkswagen maakt instappen in de stoere Amarok eenvoudiger. De pick-up was er tot nu toe alleen met 204 of 224 pk vermogenversies van de 3,0 liter V6 diesel. In beide gevallen is een automaat standaard. Maar u is er ook een 163 pk versie met een handbak.

De nieuwe basisuitvoering heeft dezelfde motor in het vooronder, maar dan met minder vermogen. Die krachtbron levert een fors koppel van 450 Nm, alhoewel dat bij de 224 pk variant 550 Nm bedraagt.

De instapversie van de Amarok beschikt over een handgeschakelde 6-bak. Die transmissiemogelijkheid komt nu ook beschikbaar voor de 204 pk uitvoering. Volkswagen biedt de Amarok aan met achterwielaandrijving, 4Motion in/uitschakelbare vierwielaandrijving en (bij de automaatversies) permanente vierwielaandrijving.

Door de nieuwe basisuitvoering begint de prijslijst voortaan bij 24.950 euro (exclusief BTW en BPM . Voor dit bedrag levert Volkswagen de Amarok in de uitrustingsvariant Trendline.

Comments are closed.