Prijsindicatie Opel Grandland X

0

Met de Grandland X breidt Opel vanaf de herfst haar SUV gamma uit naar 3 modellen. Hij komt boven de Crossland X en de Mokka X in het gamma. De 4,48 meter lange Grandland X, die is gebaseerd op de Peugeot 3008, beleeft zijn première in september op de IAA autoshow van Frankfurt. Hij zal door PSA, het nieuwe moederbedrijf, in Frankrijk gebouwd gaan worden.

Net als bij veel andere nieuwe SUV modellen lijkt het dak van de Grandland X vanwege de contrasterende zwarte kleur optisch te zweven. Verder zorgt allerlei zwart plastic en chroomkleurig carrosserie beschermingmateriaal voor een stoere uitstraling. De Opel is 1,84 meter breed en 1,64 meter hoog. De wielbasis bedraagt 2,68 meter en de 5-persoons SUV heeft een bagageruimte van 514 à 1.652 liter.

De Grandland X wordt niet leverbaar met vierwielaandrijving. In plaats hiervan zal Opel het model aanbieden met een tractiecontrole systeem dat 5 standen kent. Deze techniek biedt Peugeot onder de naam ‘Grip Control’ op onder andere de 2008 aan. Het motorengamma van de Grandland X is bescheiden: naast de 130 pk / 230 Nm sterke 1,2 liter 3 cilinder turbobenzine krachtbron (de ‘PureTech’ unit van PSA) wordt de Opel leverbaar met een 1,6 liter dieselunit van Franse origine die goed is voor 120 pk / 300 Nm. Met de eerste motor verbruikt de Opel 5,4 à 5,5 liter benzine per 100 kilometer, hetgeen een CO2-uitstoot van 124 à 127 gram betekent. De dieseluitvoering verstookt 4,3 à 4,6 liter brandstof, wat correspondeert met 111 à 118 gram CO2 per kilometer.

De prijzen van de Grandland X gaan in Nederland waarschijnlijk bij 30.495 euro beginnen. Daarmee wordt de Opel globaal even duur als de 3008, waarvan de tarieven bij 30.760 euro beginnen. De Grandland X 1.6 CDTI gaat vermoedelijk 36.195 euro kosten. Hier is het prijsverschil met de Peugeot iets groter omdat Opel haar oliegestookte SUV ook in combinatie met de basisuitrusting gaan aanbieden; bij de 3008 krijg je direct het tweede uitrustingniveau. Een handgeschakelde 6-bak is standaard op beide motoruitvoeringen van de Grandland X en een 6-traps automaat staat op de optielijst.

Reageren is niet mogelijk.