Volvo viert actiefeest

0

Volvo viert haar jubileum met 90th Anniversary Editions van de V90, de V90 Cross Country en de XC90.

Het Zweedse automerk bestaat 90 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum zijn de V90, V90 Cross Country en XC90 tijdelijk leverbaar als extra complete 90th Anniversary Edition. Het voordeel op de gelimiteerde uitvoering kan volgens de importeur oplopen tot 8.875 euro. Indien jij je afvraagt waarom de S90 niet meedoet aan het jubileumfeestje: dat model wordt tegenwoordig in China gebouwd en voor Volvo is het blijkbaar logistiek net even te lastig om deze sedan ook van een pretpakket te voorzien.

De 90th Anniversary Editions van de V90 en V90 Cross Country zijn standaard voorzien van onder meer LED koplampen, 18-inch lichtmetalen velgen, Moritz lederen bekleding en adaptieve cruise controle met Pilot Assist, waarmee de auto tot een snelheid van 130 km/u semi-autonoom kan rijden. Verder zijn ook het Sensus navigatiesysteem, smartphone integratie via Apple CarPlay en Android Auto, IntelliSafe Surround, parkeersensoren vóór & achter en een achteruitrijdcamera standaard.

Kopers van de V90 en V90 Cross Country 90th Anniversary Edition zijn bovendien verzekerd van een elektrisch te bedienen achterklep, elektrisch neerklapbare rugleuning plus hoofdsteunen van de achterbank en Keyless Drive. Ook Volvo On Call (het internetplatform en de app die een brede keuze aan connected diensten bieden) is standaard, evenals het Verlichtingspack 2. Dit bestaat uit onder andere sfeerverlichting vóór & achter met 7 kleurinstellingen en verlichte portiergrepen vanbinnen plus instaplijsten rondom.

De XC90 90th Anniversary Edition met standaard 7 zitplaatsen, adaptieve cruise controle met Pilot Assist, Moritz lederen bekleding en LED koplampen komt voorrijden met 20-inch lichtmetalen velgen. Ook is hij voorzien van een 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel, Sensus navigatie, smartphone integratie via Apple CarPlay en Android Auto, Volvo On Call, parkeersensoren vóór & achter, een achteruitrijdcamera, verwarmbare stoelen en het eerder genoemde Verlichtingspack 2.

De V90 en V90 Cross Country 90th Anniversary Edition zijn voorzien van de T5 benzinemotor met 254 pk. Zij kosten respectievelijk 56.795 euro en 69.595 euro. De XC90 90th Anniversary wordt aangedreven door de D4 dieselmotor met 190 pk. Hij kost 69.995 euro. Alle versies worden geleverd met een 8-trapsautomaat. De 90th Anniversary Edition van de V90 Cross Country is tevens uitgerust met AWD vierwielaandrijving. Het voordeel kan volgens de importeur oplopen tot 8.875 euro (XC90 90th Anniversary).

Reageren is niet mogelijk.