Bentley Continental blijft uitzwaaien

0

Autointernationaal.nl schreef al eerder deze week dat het einde voor de tweede generatie van de Bentley Continental GT/GTC nadert. In september zal op de IAA autoshow van Frankfurt de opvolger worden gepresenteerd. Het laatste uur van de inmiddels 7 jaar oude, huidige editie Continental GT/GTC is dus geslagen.

Bentley zou zichzelf niet zijn als het daar niet bij stilstaat met een speciale uitvoering. Na de eerder deze week gepresenteerde Galene Edition (vernoemd naar de Griekse godin voor de kalme zee) volgt nu de gelimiteerde Timeless Series. Ook die heeft in Europa de V8 S uitvoering van de GTC als basis (Amerikanen kunnen ook kiezen voor een W12 versie).

Uitzwaaien doet de Convertible in de vorm van 7 speciale kleurschema’s, waarvoor Bentley klinkende namen heeft bedacht als Glacier, Camel, Light Ice, Cool, Dark Sapphire, Onyx, en Havana. Verder kan de koper rekenen op diverse Timeless badges (onder andere op de dorpels, de hoofdsteunen en het dashboard), een extra glimmende grille, de Speed bodykit, specifieke 21-inch velgen.

Het interieur kenmerkt zich door voorstoelen met standaard koeling plus massagefunctie. Het leer is standaard tweekleurig en vervolgens bij elkaar gestikt. Het infotainment systeem is opgewaardeerd met 30 gigabyte geheugen.

Om het geheel stijlvol af te maken, schijnt het Bentley logo vanuit de spiegels op het wegdek. De enige optie is een geluidsinstallatie van Naim. Van de Coupé is er (nog) geen uitzwaaiversie. Autointernationaal.nl gokt erop dat die binnenkort komt.

Reageren is niet mogelijk.