Ford krijgt Lucid Motors in de schoot geworpen

0

Lanceert Ford binnenkort een antwoord op de Tesla Model S? Lucid Motors hoopt van wel, want de start-up is bereid alles in de etalage te zetten en om zich over te laten nemen door het merk met de blauwe ovaal. Alleen op die manier denkt men de benodigde fondsen te kunnen vergaren om haar hightech elektrische auto Air (op de foto bewerkt met Ford logo) te kunnen bouwen.

Lucid Motors pronkt met haar hoofdkantoor in Silicon Valley, maar feitelijk is het bedrijf niet meer dan een start-up dat opgericht is met geld van Chinese investeerders, LeEco genaamd. Het zijn dezelfde kapitaalverstrekkers die ook achter Faraday Future en LeSee zitten en momenteel nogal in geldnood zitten. Dit betekent dat Lucid Motors op zoek moet naar nieuwe fondsen. Daarbij is het merk bereid volledig uit de kleren te gaan voor een overname. Door Ford bijvoorbeeld.

Ford is evenwel niet bereid om commentaar te leveren op het aanzoek, waardoor de lucht boven de Air bewolkt blijft. In Dearborn heeft men vorig decennium alle dochters de deur uitgedaan (alleen Lincoln overleefde te nauwer nood) dus het is begrijpelijk als men daar geen zin heeft in een nieuw avontuur. In die zin is Bill Ford een schoenmaker die graag bij zijn leest blijft.

Reageren is niet mogelijk.