Dit is de vernieuwde Honda Jazz

0

Eerder dit jaar lekten al wat folderafbeeldingen uit, maar op deze foto’s zie je de vernieuwde Honda Jazz. De doordachte, compacte Japanner gaat het modeljaar 2018 in met een paar lichte cosmetische correcties en een royalere standaarduitrusting.

Je zou met het oog op die cosmetische correcties dus kunnen spreken van een heuse facelift, al is dat niet goed te zien. Gewijzigd bij de Jazz werden de bumpers, de grille en de velgdesigns. Ook nieuw is de fel oranje carrosseriekleur met pareleffect. Onveranderd bleven de zogeheten Magic Seats die helemaal vlak gelegd kunnen worden maar ook nog 17 andere standjes kennen om jou optimaal van dienst te zijn bij het vervoeren van grote spullen, tot aan mountainbikes aan toe.

Wat exact de uitrusting wijzigingen voor de Nederlandse markt zullen zijn, is nog niet bekend, maar in andere landen krijgt de Jazz een verbeterde achteruitrijd camera, een 7,0-inch touch screen. Vanaf het tweede uitrustingniveau kan de koper rekenen op een navigatiesysteem, LED techniek voor de koplampen, een achterklep spoiler en 16-inch lichtmetalen velgen. De topuitvoering voegt daar verwarmbare voorstoelen, sleutelloze toegang & starten en lederen meubilair bekleding aan toe.

Motorisch (onder de kap zit een atmosferische 1,3 liter 4 cilinder van 102 pk en 123 Nm) verandert er niks en in andere landen is ook de instapprijs gelijk gebleven. Dat betekent voor Nederland een starttarief 19.750. Hetzelfde bedrag ben je tegenwoordig kwijt voor een beetje aangeklede 5-deurs Ford Fiesta of Seat Ibiza. Een handgeschakelde 5-bak is standaard maar je kan tegen bijbetaling ook een CVT automaat krijgen.

Reageren is niet mogelijk.