Kia geeft de Sorento een facelift

0

Kia heeft op de Zuid Koreaanse thuismarkt de vernieuwde Sorento gepresenteerd. Komende maand viert de SUV zijn 3de verjaardag en dan je in autoland oud genoeg voor een facelift. Nederlandse dealers zullen er blij mee zijn, want in de eerste 6 maanden van dit jaar is de verkoop van de Sorento gedaald naar 19 exemplaren. In 2016 gingen er in dezelfde periode nog 34 stuks over de toonbank.

Een dergelijke afzetdaling legitimeert een ingrijpende facelift, maar Kia houdt het bescheiden. Op de foto’s kunnen we nieuwe bumpers, hertekende velgen, andere lichtunits en een opgefriste, afgeslankte merk karakteristieke ‘tiger nose’ grille zien. De koplampen zijn platter, anders ingedeeld en kunnen tegen meerprijs worden voorzien van volledige LED techniek. Hetzelfde geldt voor de mistlampen in de voorbumper. Voor de achterlichten is LED techniek voortaan sowieso standaard. De achterbumper kenmerkt zich door minder zwart kunststof en is aan de onderzijde voorzien van 2 uitlaat eindstukken.

In het dashboard monteert Kia een moderner infotainment systeem met Apple CarPlay compatibiliteit. Ook het 4-spaaks stuurwiel is nieuw. Hoogwaardigere afwerkingsmaterialen voor het 7-persoons interieur en verse kleuren maken het facelift feestje compleet.

Volgens Kia moet de Sorento tijdens het sturen meer feedback moeten geven, want de stuurinrichting is herzien. Voor de aandrijving zorgt nog altijd een 4 cilinder dieselmotor. In 2.2 CRDi configuratie is die goed voor 200 pk en 441 Nm. In Zuid Korea staat ook een nieuw 2,0 liter blok op de bestellijst. Daarvan zijn de specificaties nog niet bekend. Kia meldt wel dat er ook een 2,0 liter turbobenzine uitvoering is. Alle motoren kunnen tegen meerprijs gecombineerd worden met een 8-traps automaat. Die zorgt voor een iets lager verbruik.

De vernieuwde Sorento beleeft vermoedelijk in september op de IAA autoshow van Frankfurt zijn Europese publieksdebuut. Mogelijk is daar ook de compleet nieuwe Santa Fe van zustermerk Hyundai te zien. Die heeft er inmiddels 5 jaar opzitten.

Reageren is niet mogelijk.