Prijsvergelijking Maserati GranTurismo / GranCabrio

0

Afgelopen maand presenteerde Maserati tijdens het Goodwood Festival of Speed de vernieuwde GranTurismo en GranCabrio. Met behoud van de elegante, alom geprezen belijning heeft Maserati het design van het duo iets aangescherpt en qua uitvoeringen een duidelijker onderscheid aangebracht met de introductie van 2 specifieke uitrustingsniveaus: Sport en MC. Inmiddels zijn de prijzen van de vernieuwde GranTurismo en GranCabrio bekend. In september maken ze hun opwachting bij de 4 Nederlandse Maserati dealers.

Uiterlijk heeft het Maserati Design Centre in Turijn de oorspronkelijke Pininfarina belijning van de GranTurismo en GranCabrio intact gelaten, maar beschikt het front van de 2 modellen nu over de nieuwe ‘haaienneus’ grille, geïnspireerd op die van de Alfieri conceptstudie. Samen met extra luchtinlaten in de neus zorgt de grille er volgens Maserati voor dat de luchtstroom beter over de auto wordt verdeeld. De achterbumper van de GranTurismo en GranCabrio is eveneens nieuw ontworpen, met een eigen identiteit voor de Sport en MC uitvoering.


Het interieur biedt als vanouds plaats aan 4 personen, die kunnen plaatsnemen op individuele, met Poltrona Frau leer beklede stoelen met geïntegreerde hoofdsteunen. Nieuw voor 2018 is een 8,4-inch touch screen, gekoppeld aan een infotainment systeem, dat zowel Apple CarPlay als Android Auto ondersteunt. De Harman Kardon Premium geluidsinstallatie en het nieuwe Maserati klokje centraal in het dashboard zijn standaard op alle uitvoeringen. Aanvullend levert het Italiaanse merk drie Special Edition interieurpakketten plus een nieuw Centennial Pack.

De vernieuwde GranTurismo en GranCabrio worden aangedreven door een atmosferische 4,7 liter V8. Deze door Ferrari ontwikkelde krachtbron is goed voor 460 pk en 520 Nm (bij respectievelijk 7.000 en 4.750 toeren). De V8 is gekoppeld aan een 6-traps MC Auto Shift automaat van ZF. In de GranTurismo Sport is die combinatie goed voor een sprinttijd van 4,8 seconden (GranCabrio: 5,0) en een topsnelheid van 299 km/u (GranCabrio: 288). De MC noteert 4,7 seconden (GranCabrio: 4,9) en 301 km/u (GranCabrio: 291).

MaseratiBentleyMercedes
GranCabrioContinental GTCS klasse Cabrio
MCV8S 63 AMG 4Matic
253.470 euro252.059 euro247.966 euro

De vernieuwde GranTurismo en GranCabrio zijn inmiddels te bestellen bij de dealers Louwman Exclusive in Utrecht, Munsterhuis Sportscars in Hengelo, Driessen Maserati in Eindhoven en RAC Maserati in Rotterdam. Vanaf september zijn beide modellen daar te bewonderen. De GranTurismo Sport kost 221.583 euro en de MC uitvoering 245.113 euro. Voor de GranCabrio zijn de tarieven respectievelijk 241.823 euro en 253.470 euro.

Reageren is niet mogelijk.