Renault boekt recordomzet

0

De Franse automaker Renault heeft in de eerste jaarhelft een recordaantal van bijna 1,9 miljoen auto’s verkocht. Dit cijfer betekent een stijging met meer dan 10 procent ten opzichte van dezelfde periode van 2016. Renault zag de verkopen in alle regio’s aantrekken.

De automaker is ook positief gestemd over de verkopen dit jaar. In Rusland denkt Renault een groei van meer dan 5 procent te kunnen realiseren, waar het eerder uitging van een plus van maximaal 5 procent. Ook in Brazilië voorziet Renault een groei van 5 procent. Hier ging het eerder uit van een gelijk verkoopniveau ten opzichte van een jaar eerder. Naast de eigen merken Renault en Dacia dragen ook de verkopen van Lada hun steentje bij aan de groeicijfers van het concern. Renault heeft een meerderheidsaandeel in de Russische Lada producent AvtoVaz.

In Europa gaat het de Renault Groep zeer voor de wind. In de eerste helft van vorig jaar had het concern 10,1 procent van de markt in handen, maar vorige maand was dat gestegen naar 12,2 procent. De groei is zowel te danken aan het hoofdmerk als aan budgetdochter Dacia. Toch lijkt het concern nu op de top van haar Europese kunnen te zitten. Dat komt vooral doordat de Renault modellen Clio en Captur komend jaar sterke concurrentie gaan ondervinden van nieuwere B segment aanbiedingen als de Ford Fiesta, Seat Ibiza en Volkswagen Polo enerzijds en de Citroën C3 Aircross, Kia Stonic en Opel Crossland X anderzijds.

In Nederland heeft Renault een uitstekend semester achter de rug. De verkopen namen toe van 16.208 naar 21.353 exemplaren. Daarmee groeide Renault duidelijk harder dan de markt. De afzetstijging is vooral te danken aan de jongste generatie Mégane, die uitstekend aanslaat. Verder is de verkoop van de Talisman verviervoudigd tot 1.255 exemplaren. De elektrische Zoe pluste vrijwel even veel. Opvallend is dat de belangstelling voor de Kadjar alweer terug aan het lopen is. Blijkbaar heeft deze SUV toch een wat te fletse uitstraling. Meer Franse charme graag, Renault!

Reageren is niet mogelijk.