Volkswagen Golf na 38 jaar ingeruild

0

Een exemplaar van de eerste generatie Golf Diesel is na 38 jaar ingeruild. De Volkswagen kan zó het museum in.

Bij een bijna 40 jaar oude auto zou je een kilometerstand verwachten van misschien wel 7 cijfers, zeker vanwege de dieselmotor. Maar niets is minder waar. De eerste eigenaar reed er in 38 jaar slechts 18.690 kilometer mee. Dat komt neer op 490 kilometer per jaar. Mede daardoor ziet het beige koekblikje er nog als nieuw uit. De eigenaar werkte op de binnenvaart en aan wal heeft hij een huis met garage waar de Golf altijd binnen stond. En op het water heb je geen auto nodig. Voor bezoeken aan wal werd meestal de fiets gebruikt.

De Golf uit 1979 is echt als nieuw. Over de bekleding lag een schapenvel en achterin de kofferbak lag een doek om de lak (kofferbakbekleding kende Volkswagen vroeger nog niet) te beschermen. Zelfs de aankoopfactuur, boekjes, folders, data van tanken met kilometerstanden en formulieren voor de motorrijtuigenbelasting zitten erbij. De banden zijn daarentegen wel heel oud. Een ware tijdcapsule, dus.

De 38 jaar trouwe dienst gaat de Golf I nu met pensioen, maar dat betekent niet dat de eigenaar ook uitgekeken is op het merk Volkswagen. Hij stapt nu over in een R-line uitvoering van de Golf VII met automaat en 8.000 kilometer op te teller. Het is niet bekend hoeveel er bijbetaald moet worden. De kans is groot dat de eigenaar een mooi bedrag heeft gekregen voor zijn museumwaardige Volkswagen.

“Deze auto is te bijzonder om gewoon te koop te zetten”, aldus de eigenaar Don Krawczyk van Mobimall Automotive, waar de Golf werd ingeruild. “Ik heb afgesproken dat ik hem alleen aan een liefhebber verkoop. Zodat we zeker weten dat er geen grote chromen velgen onder komen”. Krawczyk gaat proberen via de Pon Dealer Groep of Volkswagen Nederland een mooi plekje te vinden voor het Golfje.

De schapenvellen die over de stoelen van de oude Golf zaten, gaan niet meer gebruikt worden. Het nieuwe model heeft immers stoelverwarming. De eigenaar maakt ook op andere manieren (elektrisch verstelbare spiegels, achterruitverwarming, een achterruitenwisser, een cd-speler, navigatiesysteem) kennis met de 21ste eeuw.

Comments are closed.