BMW X2 plaagt in camouflagekleding

0

Autofabrikanten mogen elkaar graag aftroeven. Met motorvermogen bijvoorbeeld, of CO2 grammen die per kilometer worden uitgestoten. Maar je krijgt ook de indruk dat er van een wedloop sprake is op plaagfoto gebied. BMW doet daar ook aan mee.

BMW zal op 16 september op de IAA autoshow van Frankfurt de X2 presenteren. Daarmee betreedt het premiummerk een volledig nieuw segment: die van de coupéachtige, compacte SUV modellen. Je kan dan niet vroeg genoeg beginnen met klanten werven. Na vorig jaar op de autosalon van Parijs al een conceptversie getoond te hebben, komt BMW nu met deze fotoserie.

De X2 krijgt hetzelfde UKL platform als de X1, maar een meer coupéachtige, lagere carrosserievorm met een aflopende daklijn. Daarmee is het model een verkleinde uitgave van de X4 en X6. De X2 heeft vooral schuin van achteren trekjes van de Mercedes GLA. Een andere concurrent is de nieuwe Jaguar E-Pace. Net als deze rivalen krijgt de BMW standaard voorwielaandrijving.

BMW gaat haar nieuwe X2 leveren in 4 benzine en 4 diesel uitvoeringen. Bij het eerste brandstoftype gaat het om de 18i met 140 pk, de 192 pk sterke 20i, de xDrive25i met 231 pk en de M35i xDrive met 300 pk. Vierwielaandrijving is op de laatste 2 varianten dus standaard, maar optioneel ook verkrijgbaar op de minder krachtigere versies. Zonder bijbetaling worden alleen de voorwielen aangedreven.

Dieselen kan in de 116 pk sterke 16d, in de 18d met 150 pk, in de 192 pk biedende 20d (beide laatste versies zijn er tegen meerprijs ook met vierwielaandrijving) en als xDrive25d met 231 pk. Later volgt een stekkerhybride uitvoering. De prijzen van de X2 beginnen afgerond 15 procent boven die van een vergelijkbaar gemotoriseerde X1. Dit betekent dat er ingestapt zal kunnen worden voor 48 mille.

Comments are closed.