Daihatsu toont nieuwe conceptstudies

0

Daihatsu mag dan tegenwoordig volledig onder controle van Toyota staan, het Japanse merk mag van haar moeder wel een autonome koers varen. Dat komt tot uiting in een tweetal hippe conceptstudies die op de Indonesia International Auto Show (GIIAS) zijn gepresenteerd: de DN Multisix en de DN F-Sedan.

De DN F-Sedan is een strak gelijnd 4-deurs model met een (erg drukke) neuspartij die wat aan de Honda Civic doet denken. De achterzijde is door de schuine daklijn coupéachtig. In conceptstudie vorm heeft de DN F-Sedan zogeheten zelfmoordportieren achter, maar die zullen bij de productieversie zondermeer plaats maken voor conventionele exemplaren.

De DN Multisix is een compacte MPV. Door de hoge bouw ogen de wielen erg klein, maar ruim is deze Daihatsu zeker: er is plaats voor 6 personen, zoals de modelnaam al doet vermoeden. De DN Multisix gaat in Indonesië in productievorm concurreren met de ‘Next Generation MPV’ van Mitsubishi. Die heeft globaal dezelfde carrosserieproporties.

Daihatsu heeft in Indonesië een joint venture met Astra International, Astra Daihatsu Motor (ADM) genaamd. Sinds 1978 zijn aldaar modellen van het Japanse merk te koop. Daihatsu is dankzij de samenwerking een vooraanstaande speler op de Indonesische automarkt, net als moeder Toyota trouwens. Eerder probeerde General Motors een voet tussen de deur te krijgen, maar die exercitie is uitgelopen op een grote flop.

Reageren is niet mogelijk.