Fux Fuchsia: McLaren 720S

0

De personalisatieafdeling van McLaren toont op het Concours d’Elegance Pebble Beach, die dit weekend plaatsvindt in het Californische Monterey, een wel heel erg opzichtige 720S.

Voor de gelegenheid heeft McLaren het jongste lid van haar Super Series een fuchsiatint aangemeten die wat naar violet neigt. Over kleuren en smaken valt natuurlijk niet te twisten, maar opvallen doet deze Brit in elk geval wel.

De auto is aangekleed op verzoek van een rijke klant: Michael Fux, een excentrieke Amerikaanse matrassenhandelaar. De kleur is ‘Fux Fuchsia’ gedoopt en is voor hem gecreëerd door Rolls-Royce Motor Cars Limited, terwijl de rest van de auto daarna door MSO onder handen werd genomen.

Ook vanbinnen is de 720S aangepakt. We zien de felle exterieurkleur terug op onder andere het stuur en de binnenspiegel. Het voor de rest met wit leer bedekt interieur is tevens afgewerkt met witte stiksels. Witte vloermatten, gemaakt van Alcantara, sieren de 720S vloer. Naast paars en wit koos de ondernemer voor nog een derde kleur. De uitlaatsierstukken en raamlijsten zijn in Stealth Grey uitgevoerd.

Fux behoudt trouwens alle rechten op deze specifieke aankleding. De steenrijke ondernemer heeft ook de rechten in handen voor deze kleur. Geen andere McLaren mag in deze specifieke tint worden gespoten.

“We moeten voldoen aan de meest veeleisende vragen van onze klanten om een resultaat te krijgen dat hun verwachtingen overstijgt”,aldus Jolyon Nash, de verkoopdirecteur van McLaren. “MSO (McLaren Special Operations, red.) biedt McLaren onze klanten quasi onbeperkte mogelijkheden om een auto exact aan hun behoeften en smaak aan te passen. Unieke kleuren, exotische afwerkingmaterialen en maatoplossingen: het is allemaal beschikbaar”.

De in geld zwemmende Fux staat al langer bekend als een verzamelaar van uitzonderlijke auto’s en bestelde eerder al een oranje MP4-12C, een paarse MP4-12C Spider en een groene P1 bij McLaren. Maar hij heeft ook rijen sportwagens van BMW, Mercedes en Porsche staan. Verder heeft hij een mintgroene Rolls-Royce en een Ferrari met geel interieur. Fux maakt zich duidelijk niet druk om de inruilwaardes, maar dat hoeft ook niet want met zijn matrassenimperium wordt hij blijkbaar slapend rijk. Deze nieuweling bevindt zich dus in goed gezelschap …

Comments are closed.