Prijsvergelijking Kia Stonic

0

De prijzen van de nieuwe Kia Stonic zijn bekend. De B segment cross-over is per direct te bestellen en staat vanaf eind september bij de dealers in de showroom. De Stonic heeft een instapprijs van 18.995 euro. Net als op haar andere modellen biedt Kia standaard 7 jaar garantie.

Standaard op de Stonic zijn LED dagverlichting, zilverkleurige bodem beschermplaten, zwarte delen rond de wielkasten en optisch zwevende dakrails. Samen met een forse grondspeling en een stoer uiterlijk moet dat van de Kia een echte cross-over maken. De importeur verwacht met het model een dominante positie op te kunnen eisen in het snel groeiende segment voor compacte cross-overs. “De Stonic heeft alles in zich om één van de best verkopende Kia modellen in Nederland te worden”.

Er zijn bij de marktintroductie 3 motoren beschikbaar, waarvan 2 benzine-units en één diesel. De instapversie heeft een atmosferische, 84 pk sterke 1.2 MPi benzinemotor, gekoppeld aan een handgeschakelde 5 versnellingsbak. Duidelijk sterker is de 1.0 T-GDi. Deze turbokrachtbron is goed voor 120 pk. Speciaal voor de zakelijke markt levert Kia de Stonice ook met een 1.6 CRDi turbodieselmotor van 110 pk. Zowel de 1.0 T-GDi als de 1.6 CRDi levert Kia met een handgeschakelde 6versnellingsbak. De 1.2 MPi uitvoering is standaard voorzien van 15-inch stalen velgen, of (bij de hogere uitrustingniveaus) lichtmetalen exemplaren met banden in de maat 185/65 R15. De 1.0 T-GDi versie is standaard voorzien van 17-inch lichtmetalen velgen met banden in de maat 205/55 R17.


De Stonic maakt gebruik van hetzelfde platform als de jongste Rio. Hij is 4.140 mm lang, 1.760 mm breed, 1.520 mm hoog en heeft een wielbasis van 2.580 mm. De inhoud van de bagageruimte bedraagt 352 liter (332 liter met reservewiel) en is dankzij de in 60:40 verhouding deelbare neerklapbare achterbank uit te breiden tot 1.155 liter (1.135 liter met reservewiel). Vanaf het uitrustingniveau DynamicLine is een in hoogte verstelbare laadvloer standaard.

Er is keuze uit 9 carrosseriekleuren, waarvan één (voor Kia) geheel nieuwe metallic kleur: Most Yellow (zie fotoserie). Andere metallic kleuren zijn Silky Silver, Urban Green, Signal Red, Deep Sienna Brown, Smoke Blue, Platinum Graphite en Aurora Black Pearl. Clear White is de enige solid kleur. De Stonic is ook verkrijgbaar met een 2-kleurige carrosserie. Wanneer de koper daarvoor kiest, dan zijn het dak, de achterspoiler en de spiegels gespoten in een tweede kleur naar keuze. Er zijn in totaal 5 dakkleuren leverbaar: Black Pearl, Clear White, Signal Red en de exclusieve Stonic kleuren Tan Orange en Electric Green. In totaal zijn er 20 kleurencombinaties mogelijk.

Er zijn in totaal 7 uitrustingsniveaus: Standaard (EconomyLine) is elke Kia Stonic voorzien van onder meer 6 airbags (voor, opzij en gordijnexemplaren), getint glas rondom, een zwarte grille met zilverkleurige omlijsting en bi-functionele projectiekoplampen met statische bochtverlichting. Hill Assist Control en Vehicle Stability Management (VSM) moeten de Stonic te allen tijde een rotsvaste wegligging geven. Deze basisversie kost 18.995 euro.

De 20.395 euro kostende ComfortLine voegt hier handbediende airconditioning, elektrisch verwarmbare buitenspiegels, Bluetooth connectiviteit, verlichte make-upspiegels, stuurwielbediening voor de geluidsinstallatie en Bluetooth, een AUX & USB aansluiting en een optisch zwevend 7,0-inch display (voor de geluidsinstallatie) aan toe. Dit scherm is geschikt voor Android Auto en Apple CarPlay, waarmee ook navigeren mogelijk is. Vanaf de uitvoering ComfortPlusLine Navigator (21.595 euro als 1.2 MPi en 22.995 euro als 1.0 T-GDi) beschikt de Stonic over parkeersensoren achter, cruise controle, lederen bekleding voor zowel het stuurwiel als de pookknop en is het infotainmentsysteem standaard voorzien van DAB+ en een geïntegreerde navigatiefunctie met TomTom Live Services. Afhankelijk van de motor beschikt de ComfortPlusLine Navigator over 15 of 17 inch lichtmetalen velgen.

Nog meer uitrusting hebben de standaard door de 1.0 T-GDi motor aangedreven DynamicLine (24.595 euro) en ExecutiveLine (25.495 euro). De DynamicLine biedt onder andere elektrisch inklapbare buitenspiegels met richtingaanwijzer, LED achterlichten met onderscheidend 3D-design en automatische airconditioning. In de ExecutiveLine komt daar onder andere een verwarmbaar stuurwiel, idem voorstoelen en dode hoekdetectie bij.

KiaNissanOpel
StonicJukeCrossland X
1.2 MPi Comfort1.6 Visia1.2 Selection
20.395 euro20.640 euro19.999 euro
KiaFiatRenault
Stonic500XCaptur
1.0 T-GDi Dynamic1.6-16v 110 Popstar1.2 TCe 120 Intens
24.595 euro24.695 euro24.890 euro

Speciaal voor de zakelijke markt levert Kia de Stonic in combinatie met de 1.6 CRDi motor als Business Navigator of als de extra compleet uitgeruste Business DynamicLine. Die kosten respectievelijk 26.995 en 27.995 euro. Onder de noemer ‘Drive Wise’ levert Kia een pakket assistentsystemen voor het verbeteren van de actieve veiligheid. Het Advanced Driving Assistance Pack (ADAP) bestaat uit een autonoom remsysteem (Autonomous Emergency Braking), rijstrookassistentie (Lane Departure Warning System) en cruise controle (mits nog niet aanwezig in de gekozen uitvoering). De DynamicLine en ExecutiveLine zijn standaard voorzien van ADAP. Voor de overige modellen is het optioneel beschikbaar voor een prijs van 695 euro.

Comments are closed.