Vernieuwde Honda Jazz ook als 1.5 i-VTEC

0

Voor Honda is 2017 in Europa een rampjaar. Het marktaandeel is in relatief korte tijd (sinds begin 2016) gedaald van 1,1 procent naar 0,8 procent. Nog even en alleen Subaru verkoopt minder Japanse auto’s in Europa. De nieuwe Civic is te lelijk om succes te kunnen hebben, de HR-V slaat niet aan (want te duur) en pas in 2018 zal de nieuwe CR-V leverbaar worden. Zal de gelifte Jazz het tij kunnen keren?

De verkoop moet in ieder geval nog dit jaar (november) starten. Naast een opfriskuur zal de Jazz ook leverbaar worden met een nieuwe benzinemotor. Deze 1.5 i-VTEC krachtbron komt boven de 1,3 liter in het palet en is 130 pk sterk. Dat betekent 28 pk extra, met als gevolg dat de compacte Honda prestatietechnisch eindelijk wat ‘jazz’ krijgt. Een handbak met 6 versnellingen is op de 1.5 i-VTEC standaard, maar hij kan ook gekoppeld worden aan een CVT automaat. Honda geeft als gemiddeld benzineverbruik 5,4 liter per 100 kilometer op. Dat is 0,4 liter meer dan de Jazz als 1.3 consumeert.

Honda zal de vernieuwde Jazz volgende maand op de IAA autoshow van Frankfurt aan het Europese publiek presenteren. De 2018 uitvoering is herkenbaar aan de gewijzigde grille, de zogeheten ‘Solid Wing Face’ koplampen (met LED dagverlichting) en aan de hertekende mistlampbehuizing. Aan de achterzijde zorgt Honda ook voor opgefriste lichtunits. Verder monteren de Japanners daar voortaan een nieuwe, decoratieve strip op de eveneens gewijzigde bumper. Nieuw is de carrosseriekleur SkyRide Blue (onderste foto). Dat is de Dynamic uitvoering die zich onderscheidt door zwarte 16-inch lichtmetalen velgen,  spoilers voor & achter, een diffusor en rode decoratie accenten.

Doel was de Jazz een sportievere uitstraling te geven en dat lijkt, afgaande op deze foto’s, goed gelukt te zijn. Het interieur werd door Honda opgewaardeerd met mooiere materialen en, in het geval van de Dynamic uitvoering, lederen bekleding (met oranje stiksels) voor zowel het stuur als de pookknop. De prijzen van de vernieuwde B segment hatchback zullen in een later stadium bekend worden gemaakt. Als Honda die (ook) aan weet te scherpen, kunnen ook de verkopen alsnog ‘jazz’ kunnen krijgen.

Reageren is niet mogelijk.