Volkswagen Crafter wordt California XXL

0

Volkswagen noemt de vrijetijdsversie van de Multivan sinds mensenheugenis (nou ja, sinds 1988) California. Nu komt de autofabrikant uit Wolfsburg ook met een XXL versie. Die is gebaseerd op de grotere Crafter.

Vakantievierders die én lang weg zijn én een heleboel spullen mee willen zeulen, komen aan hun trekken bij Volkswagen. De California XXL is namelijk nóg groter, en dus nóg ruimer, dan het op de Multivan gebaseerde model zonder maataanduiding. Dit betekent dat er in de op de Crafter gebaseerde California XXL plaats is voor zowel een heuse keuken (compleet met koelkast, 2-pits kooktoestel, gootsteen en aanrechtblad) als voor sanitair (douche en toilet).

Slapen doe je in het vaste verhoogde dak met een uitklapbaar element. Daar bevindt zich een bed met een volwaardige lengte van 2 meter. De voorstoelen zijn draaibaar. Pas wel op wanneer je bruggen passeert of een parkeergarage wilt bezoeken, want de California XXL is 2,9 meter hoog. Volkswagen zegt de stroomlijn van de vakantiemobiel evenwel zo optimaal mogelijk gehouden te hebben.

Voorlopig is de ‘Crafter met waterhoofd’ nog een studiemodel, dat door Volkswagen gepresenteerd wordt op de 2017 editie van de Caravan Salon in het Duitse Düsseldorf, die 26 augustus zijn luifel opent (en op 3 september weer sluit). Maar serieproductie van het vakantiemodel is slechts een kwestie van tijd.

Comments are closed.