Redder in nood: Ford S-Max ST-Line

0

Ford heeft in de eerste 9 maanden van dit jaar in Nederland 215 exemplaren van de S-Max verkocht. Vorig jaar gingen er in hetzelfde tijdvak nog 344 exemplaren over de toonbank; een daling die in september extra groot was. Toen viel het registratieaantal terug van 41 stuks naar 15 exemplaren.

Het is dus de hoogste tijd voor Ford om naar het actiewapen te grijpen. En dat doet de autofabrikant door de S-Max voortaan ook in sportieve ST-Line uitvoering te gaan leveren. Dit uitrustingniveau kennen we reeds van onder andere de Fiesta, Focus en Mondeo en kenmerkt zich bij de S-Max door een bodykit met achterspoiler, een verlaagd onderstel en een dubbele uitlaatuitsparing in de achterbumper.

Zwarte koplampbehuizing en raamomlijsting zetten de sportieve inborst volgens Ford op subtiele wijze extra aan. Minder discreet zijn de forse 18 inch 5×2-spaaks lichtmetalen velgen in Rock Metallic. Voor wie dan nog niet is opgevallen dat het hier om een bijzondere uitvoering gaat, zijn er ST-Line emblemen op de voorschermen.

Ook in het interieur is het volgens Ford sportiviteit troef. Hier komt het dynamische karakter van de S-Max ST-Line tot uiting via de verwarmbare sportstoelen met zwarte bekleding en rood contrasterende stiksels, zwarte hemelbekleding en een stuurwiel met geperforeerd leder en eveneens rode stiksels. Andere opvallende details zijn de aluminium pedalen, zwarte luxe vloermatten voor & achter met rode afwerking en opvallende ST-Line logo’s op de pookknop plus de voorste instaplijsten.

De koper van de S-Max ST-Line kan daarnaast rekenen op Ambient Lighting (subtiele LED interieurverlichting), automatische airconditioning met 2 klimaatzones, elektrisch verwarmbare voorstoelen, elektrisch verstelbare / verwarmbare / inklapbare buitenspiegels en sleutelloze toegang in combinatie met een startknop. De inzittenden van deze Ford blijven verbonden met internet via het SYNC 3 systeem (inclusief 8,0-inch touch screen met Touch & Swipe functie, smartphone koppeling met Bluetooth, spraaksturing, Applink, Apple Car play en Android auto).

Ook qua rij assistentiesystemen is de S-Max ST-Line volgens Ford helemaal van deze tijd. Standaard krijgt hij bijvoorbeeld grootlicht assistent met automatisch in/uitschakeling en anti verblindingfunctie mee, maar ook Intelligent Speed Assistance (Traffic Sign Recognition en Cruise Controle), Lane Keeping Alert en Lane Keeping Aid.

FordMercedesSeat
S-MaxB klasseAlhambra
ST-Line 2.0 EB aut.Prestige AMG 250AFR 1.4 TSI DSG
49.540 euro50.166 euro50.000 euro
FordBMWLand Rover
S-Max2-serie Gran TourerEvoque
ST-Line 2.0 TDCiExecutive M 20dSE 2.0 eD4
50.770 euro50.502 euro50.250 euro

Ford levert de S-Max ST-Line in 2 benzinevarianten (1.5 EcoBoost met 160 pk en handgeschakelde 6-bak, of de 2.0 EcoBoost met 240 pk en 6-traps automaat) en als 180 pk sterke 2.0 TDCi turbodiesel (naar wens gekoppeld aan een handgeschakelde 6-bak of een 6-traps PowerShift automaat met dubbele koppeling). Bestellen kan per direct. De prijzen beginnen bij 42.540 euro voor de 1.5 EcoBoost uitvoering. De S-Max zonder ST-Line aankleding is verkrijgbaar vanaf 39.670 euro.

Comments are closed.