Prijsvergelijking Kia Sorento

0

Kia heeft afgelopen juli informatie vrijgegeven over de gewijzigde Sorento. Inmiddels zijn ook de prijzen van de bijgepunte SUV bekend.

De facelift van de Sorento is relatief bescheiden. De Kia kenner zal opvallen dat de SUV andere lichtunits (zowel vóór als achter) en een hertekende, donkerdere grille heeft gekregen. Ook zal er nieuwe lakkleuren, te weten Rich Espresso en Gravity Blue.

Binnenin zorgt de Koreaanse autofabrikant voor een gewijzigd stuurwiel, een nieu instrumentarium, hoogwaardigere materialen, een LCD display voor de klimaatregeling en een moderner infotainment systeem. De veiligheidsuitrusting van de Sorento is uitgebreid met zaken als Driver Attention Warning, High Beam Assist, Lane Keep Assist en Dynamic Bending Light.

Er kan in de Sorento worden ingestapt voor 59.995 euro. De koper krijgt dan de voorwiel aangedreven DynamicLine uitvoering. Onder de motorkap zit de bekende 2,2 liter CRDi diesel van 200 pk. Die is standaard gekoppeld aan een 8-traps automaat. Deze vervangt de bak met 6 verzetten.

KiaHyundaiLand Rover
SorentoSanta FeDiscovery Sport
2.2 CRDiA Dynamic2.2 CRDiA ComfortTD4 180 SE
59.995 euro63.695 euro59.100 euro
KiaBMWFord
Sorento 4WDX3 xDriveEdge 4WD
2.2 CRDiA GT-Line20dA High Executive2.0 TDCiBiA Vignale
70.970 euro71.890 euro71.965 euro

Wie perse vierwielaandrijving wil, en daar is natuurlijk wat voor te zeggen bij een grote SUV, is aangewezen op de GT-Line topversie. Die kost 70.970 euro. Met enkel voorwielaandrijving kost deze Sorento 69.745 euro. Het middelste uitrustingniveau heet ExecutiveLine. Die kost in combinatie met voorwielaandrijving 66.970 euro.

Reageren is niet mogelijk.