Prijsvergelijking Volkswagen Golf Sportsvan

0

De instapprijs van de afgelopen augustus vernieuwde Volkswagen Golf Sportsvan is bekend. De hoge hatchback annex compacte MPV mag weg voor 27.050 euro.

Voor bovengenoemd bedrag levert de Volkswagen dealer de Golf Sportsvan met 85 pk sterke 1.0 TSI turbobenzinemotor in Trendline tenue. De voor dit model nieuwe driecilinder is er ook in een krachtigere uitvoering met 110 pk. Andere motoren waarmee de Golf Sportsvan leverbaar wordt zijn de 1.5 TSI (met actieve cilinderuitschakeling; 130 of 150 pk), de 115 pk sterke 1.6 TDI en de 2.0 TDI met 150 pk. Elke 150 pk krachtbron is standaard gekoppeld aan een DSG automaat.

De vernieuwde Golf Sportsvan kan worden herkend aan hertekende bumpers, aangepaste koplampunits (met geïntegreerde LED dagverlichting), LED achterlichten en een vers ontwerp lichtmetalen velgen (16 tot 18 inch groot).

In het interieur zorgen hoogwaardigere bekledingsmaterialen en frisse afwerkingaccenten voor een meer premium en tegelijkertijd modernere uitstraling. Net als de gewone Golf profiteert ook de Sportsvan uitvoering van nieuwe assistentiesystemen en is het infotainment systeem opgewaardeerd. De basisversie heeft een 6,5 inch groot kleurendisplay in zijn dashboard, terwijl de duurdere versies over een scherm in het formaat 8 of 9,2 inch beschikken. Het top infotainmentsysteem heet Radio Navigatie Discover Pro en kan ook met gebaren worden bediend.

VolkswagenCitroënRenault
Golf SportsvanC4 PicassoScénic
TSI 85 TrendPT 130 LiveTCe 115 Life
27.050 euro27.850 euro26.690 euro

Standaard beschikt de Golf Sportsvan over Front Assists met City Emergency Braking en voetgangersherkenning. Ook is hij er optioneel met een fileassistent. Deze neemt in stop & go verkeer bij snelheden tot 60 km/u bepaalde rij taken van de bestuurder over en moet zo bijdragen aan extra comfort en meer veiligheid. Ook de nieuwste generatie Park Assist is beschikbaar en dat geldt ook voor het vooruitziende inzittendenbeschermingssysteem PreCrash en voor Trailer Assist, dat achteruit rijden met aanhangers tot een kinderspel moet maken.

De Trendline uitvoering van de Golfs Sportsvan is standaard voorzien van onder meer het radio & multimediasysteem Composition Colour met 6,5 inch kleuren touch screen, handbediende airconditioning, LED achterlichten, Front Assist (inclusief City Emergency Braking en Multi Collision Brake), 7 airbags, het elektronische sperdifferentieel XDS, een elektronische handrem met wegrolblokkering, mistlampen met bochtverlichting, Bluetooth telefoonvoorbereiding, USB aansluiting en vermoeidheidsherkenning.

De Golf Sportsvan Comfortline vult dit aan met 16 inch Toronto lichtmetalen velgen, automatische airconditioning, adaptieve cruisecontrole met automatische afstandsregeling, Comfort stoelen vóór met lendensteun verstelling, zwarte dakreling, een armsteun middenvoor & achter, parkeersensoren voor & achter, Pre-Crash en een multifunctioneel, met leder bekleed stuurwiel.

De Highline uitvoering is het topmodel binnen de vernieuwde Golf Sportsvan reeks. Standaard op dit model zijn 17 inch Dijon lichtmetalen velgen, het radio & multimediasysteem Composition Media met 8 inch kleuren touch screen, Art Velours bekleding, automatisch dimmende binnenspiegel, een regensensor, een achteruit rij camera, chromen dakreling, sfeerverlichting in de deurdecoratie & voetenruimte, sportstoelen vóór met lendensteun verstelling en Driving Profiles (niet voor 1.0 TSI).

Als optie is ondermeer het Executive pakket leverbaar. Dit omvat ondermeer het navigatiesysteem Discover Media (met gratis een regelmatige update), CarNet internetdiensten, diefstalarm Plus (Klasse III SCM) en Volkswagen Media Control.

Reageren is niet mogelijk.