RemetzCar neemt Tesla onderhanden

0

Het Nederlandse bedrijf RemetzCar, dat onder meer de Audi A8 tot limousine voor koning Willem-Alexander verbouwde, werkt aan een Shooting Brake versie van de Tesla Model S.

RemetzCar levert reeds een begrafeniswagen op basis van de elektrische sedan. Van de door de Nederlandse, in Londen gevestigde, designer Niels van Roij ontworpen Shooting Brake configuratie zullen niet meer dan 20 exemplaren gebouwd worden. Klanten kunnen de auto verregaand laten aanpassen aan hun eigen wensen. Voorwaarde is wel dat zij een Model S aanleveren als basismateriaal.

Wat de ombouw tot Shooting Brake gaat kosten, is nog niet bekend maar de orderboeken zijn inmiddels geopend. De stationwagon variant van de Model S zal in de eerste week van maart volgend jaar gepresenteerd worden. Het eerste exemplaar is bestemd voor de Nederlander Floris de Raadt die RemetzCar een jaar geleden de opdracht om de Tesla te transformeren tot Shooting Brake.

Reageren is niet mogelijk.