Carrière Audi RS6 Avant eindigt in climax

0

Audi zal, wellicht al in maart op de autosalon van Genève, de nieuwe A6 presenteren. In eerste instantie alleen als ‘Limousine’, maar zelfs een kind kan op zijn vingers natellen dat ook de dagen van de Avant geteld zijn. En van de S6 plus RS6.

Dus haalt Audi nog één keer, samen met huistuner Abt, alles uit de kast. Het resultaat is deze 705 pk sterke RS6 Performance Nogaro Blue Edition. Van diens kracht hebben de BMW M5 (600 pk) en de Mercedes-AMG E 63 S (612 pk) niet terug. De naam ‘Nogaro Blue’ is een verwijzing naar de blauwe kleur waarin de samen met Porsche ontwikkelde RS2 Avant in de jaren negentig debuteerde en waarin ook modellen als de RS4 meer dan eens werden gespoten. Andere uiterlijke kenmerken van de uitzwaai-editie (want dat is het) zijn een uit titanium opgetrokken uitlaat en speciale 21 inch velgen.

De speciale editie is van buiten verder aangekleed met zwarte details. De spiegelkappen zijn, zoals op de foto’s te zien, ook in het blauw leverbaar. Verder heeft de RS6 Performance Nogaro Blue Edition donkere achterste zijruiten en is hij ook van binnen in het blauw uit te voeren. Wie liever geen blauw wenst, kan opteren voor een zwart interieur.

Naast 100 pk extra zorgde Abt voor een schep (130 Nm) meer koppel. Dat levert een maximum van 880 Nm op. Die extra power resulteert uiteraard ook in betere prestaties. Haalt de RS6 Performance 305 km/u, deze Nogaro Edition dendert door tot 320 km/u. Eigenlijk waren de specificaties vorig jaar al in de Abt Sportsline catalogus te vinden. Daarin stond de RS 6-R, waarvan de tuner 50 stuks ging bouwen.

Audi was echter zo onder de indruk van het opvoerpakket, dat het besloten heeft de RS 6-R onder een eigen naam te gaan verkopen. Minus stevig bodywerk, wel met de technische aanpassingen aan de 4,0 liter V8. Audi gaat c.q. laat 150 exemplaren van deze RS6 Performance Nogaro Blue Edition bouwen. De verkoop vindt alleen plaats via een select aantal Duitse dealers. De prijs bedraagt omgerekend 174.000 euro. Het blauwe interieur kost 6.000 euro extra.

Reageren is niet mogelijk.