GAC Motor komt naar Detroit

0

De Chinese autofabrikant GAC Motor heeft bevestigd dat zij op de later deze maand van start gaande North American International Auto Show in Detroit zijn productierijpe sedan model GA4 zal voorstellen. Ook zal er een conceptstudie voor een elektrische auto worden getoond.

Beide modellen zijn primair bestemd voor de Europese en de Amerikaanse markt. De GA4 staat op een aangepaste versie van het platform dat GAC Motor al langer gebruikt. Het model richt zijn pijlen op de middenklasse. In dat segment doen Honda (Civic Sedan) en Toyota (Corolla) in de Verenigde Staten nog steeds goede zaken, maar bij ons zijn 4-deurs modellen als er geen premium badge op zit passé.

De conceptstudie betreft een elektrische SUV met de naam Enverge. Daarvan is alvast een schets vrijgegeven. Details zijn nog niet bekend. In 2017 boekte het merk GAC Motor in China een verkoopgroei van 37 procent. Er gingen vorig jaar 500.000 auto’s over de Chinese toonbank. GAC Motor voert de merken Changfeng, Gonow en Trumpchi. Het laatste label zal, met het oog op de naam van de Amerikaanse president, niet in de Verenigde Staten aangeboden worden.

Reageren is niet mogelijk.