Kia Telluride gaat in productie

0

Kia heeft haar ingenieurs de duim omhoog gegeven: de Telluride, een uit de kluiten gewassen SUV die in januari 2016 nog als concept op de autotentoonstelling van Detroit stond, mag in productie worden genomen.

Momenteel bestaat het gamma hoge modellen bij Kia uit de Stonic, de Soul, de Sportage en de Sorento. In het verre oosten is er ook nog de Borrego annex Mohave. Op afzienbare termijn gaat dat gamma dus uitgebreid worden. En wel met deze door hoofddesigner Peter Schreyer ontworpen Telluride. Het model wordt het nieuwe SUV vlaggenschip van Kia. Gezien de proporties van de conceptversie zal dat niet moeilijk worden.

De uit de kluiten gewassen en hoekig vormgegeven Telluride is voorzien van 22 inch velgen. Voor de aandrijving zorgt een 3,5 liter V6 die assistentie krijgt van een elektromotor. Samen zijn zij goed voor 400 pk. Bij bijbehorende accu kan via het stopcontact worden opgeladen. De Telluride staat op het platform van de Sorento en beschikt over 7 zitplaatsen.

Het is een understatement om te zeggen dat deze Telluride niet primair voor onze (West Europese) markt is bedoeld. Want met gigantische proporties en een dikke V6 gaat de SUV zich niet populair maken in Europa. Maar Amerikanen en Russen zullen de grote Kia met applaus ontvangen. Als ‘goedkoop’ alternatief voor de Volvo XC90 bijvoorbeeld, waar de Telluride bepaalde optische overeenkomsten mee heeft.

Reageren is niet mogelijk.