Toyota introduceert Yaris Design Sport

0

Win on Sunday, sell on Monday. Dat is de gedachte achter deze Yaris Design Sport. Toyota heeft eerder deze maand de pers laten kennismaken met de GRMN uitvoering, een erg gepeperde en vooral dure variant. Vanwege de prijs (en de tot 600 exemplaren beperkte oplage), zal het Japanse merk daar in directe zin amper een positief verkoopeffect van ondervinden. Maar in indirecte zin wellicht wel. Consumenten die in zijn voor een B segment hatchback zouden na het lezen over de Yaris GRMN kunnen denken: “gut, dat is eigenlijk best een kek autotootje”. Om zich vervolgens door de Toyota dealer in een Yaris Design Sport te laten praten.

De nieuwe, extra sportieve uitvoering van de Yaris is voorzien van lichtmetalen 15-inch velgen met een nieuw design, rode accenten voor het ex/interieur, LED dagverlichting, idem achterlichten, mistlampen vóór, privacy glas en een dakspoiler. De zijschorten aan de onderzijde van de portieren zorgen volgens Toyota voor een extra sportieve look. De gekleurde inzetstukken hiervan zijn naar keuze leverbaar in zwart, rood, blauw of limoengroen. Hetzelfde geldt voor de speciale strepen aan de voor & achterzijde. Een chromen uitlaat sierstuk, een deels rode grille, een rode pook knop en Design Sport badges maken de snelle uitstraling van de Yaris Design Sport compleet.

Toyota levert het model met de keuze uit 2 benzinemotoren en een extra zuinige hybride versie. Instapper is de Yaris Design Sport 1.0 VVT-i (69 pk). Daarnaast kan er gekozen worden voor de 1.5 VVT-i uitvoering (111 pk) of de 1.5 Hybrid versie (100 pk) met standaard automaat.

De nieuwe Yaris Design Sport is dus vooral sportief in naam en aankleding. Of zoals je wilt: een echt schaap in wolfkleren. Standaard zaken als de actieve veiligheidssystemen van Toyota Safety Sense, automatische airconditioning en het multimediasysteem Toyota Touch 2 wijzen er op dat veiligheid, comfort en bedieningsgemak geen ondergeschoven kindje is. De Yaris Design Sport is leverbaar voor prijzen die beginnen bij 17.990 euro.

Reageren is niet mogelijk.