Xtra stoer: Nissan Xmotion Concept

0

Nissan presenteert op de North American International Auto Show in Detroit de Xmotion (uit te spreken als “cross motion”). Deze conceptstudie is een vingeroefening voor een nieuwe loot aan de SUV stam.


Gaat de Xmotion in productie, dan zal hij waarschijnlijk boven de X-Trail worden gepositioneerd. De Nissan heeft namelijk 3 rijen en biedt in conceptvorm plaats aan 6 personen: 4 volwassenen op de eerste 2 rijen en daarachter is nog plek voor 2 kinderen.

Zijn alle zitplaatsen in gebruik, dan kan de bagage worden vervoerd in de platte dakkoffer op het dak.

In de X-Trail is weliswaar plek voor 7 personen, maar de Xmotion heeft een extremer, meer uitgesproken design. Dat krachtigere uiterlijk rechtvaardigt volgens Nissan een hogere prijsstelling. De Xmotion is bovendien voorzien van grotere (21-inch) velgen met terreinbanden.

De forse displays in het dashboard zijn volgens Nissan eenvoudig te bedienen met gebarentaal en oogbewegingen. Als back-up zijn er nog traditionele knoppen en kan de bestuurder commando’s met zijn stem geven.

Speciale Japanse hout (cederboom uit het Yamagata bos) snij technieken geven het interieur extra allure. Daarmee wil Nissan haar oorsprong symboliseren.

Geen studiemodel zonder autonome techniek en zodoende beschikt ook deze Xmotion over zogeheten Nissan Intelligent Mobility systemen waarmee hij zelfstandig kan rijden. Met de intelligente Brain-to-Vehicle technologie kan de SUV bovendien de gedachten van de bestuurder lezen.

Reageren is niet mogelijk.