Toyota plaagt met nieuwe Supra

0

Groot nieuws heeft maar weinig woorden nodig: in een persbericht van slechts 23 woorden maakt Toyota bekend dat zij op 6 maart, in aanloop naar de autosalon van Genève de nieuwe Supra zal presenteren. De comeback van de sportwagen wordt weliswaar niet bij naam genoemd, maar de omschrijving “a modern race concept” laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

Toyota benadrukt dat het vooralsnog om een “sportief studiemodel” gaat waarmee zij haar toewijding om de meest iconische sportwagen uit de geschiedenis van het merk weer op de markt te brengen. De legendarische Supra hebben we lang moeten missen. Toyota stopte met de levering in 2002. De eerste editie verscheen in 1979 op de markt. De aankondiging van de nieuwe Supra gaat vergezeld van een foto waarop de achterspoiler van de sportwagen te zien is en een ‘double bubble’ dak.

Het gaat hier om een raceversie van de krachtpatser. Het straatlegale model wordt zeer waarschijnlijk minder uitbundig. De nieuwe Supra zal vermoedelijk als Toyota Gazoo Supra of Toyota Supra Gazoo op de markt worden gebracht. Gazoo Racing (GR) moet uitgroeien tot het performancelabel van Toyota. In Japan is het label al jaren actief, maar in Europa nog niet. Het eerste GR product lanceerde Toyota overigens onlangs: de Yaris GRMN.

Toyota heeft de nieuwe Supra in samenwerking met BMW ontwikkeld, die het sportwagen platform gebruikt voor de volgende generatie Z4. De 2 merken delen niet alleen ondersteltechniek met elkaar, maar zullen ook dezelfde 4 en 6 cilindermotoren gaan gebruiken. In alle gevallen zullen die gekoppeld zijn aan de bekende 8-traps Steptronic automaat van BMW. De 6 cilinder topversie wordt 340 pk sterk. De 4 cilinder uitvoeringen zijn goed voor 192 of 252 pk.

Reageren is niet mogelijk.