Prijsvergelijking Ford Fiesta Active First Edition

0

Ford verkocht in de eerste 2 maanden van dit jaar 275 exemplaren van de Ecosport in Nederland. Daarmee is de B segment SUV met blauw ovaallogo nog steeds geen partij voor concurrenten als de Opel Crossland X (911 registraties), Peugeot 2008 (977) en Renault Captur (1.326). Ford weet drommels goed dat het nooit meer wat gaan worden met de Ecosport, ondanks de diverse facelifts en heeft nu zelf een alternatief ontwikkeld: de Fiesta Active. Deze terreinlook uitvoering debuteert als First Edition.

De Fiesta Active wordt geleverd met de 100 pk vermogenvariant van de 1.0 EcoBoost benzinemotor en een handgeschakelde 6-bak. Hij onderscheidt zich van de reguliere versies door extra bodemvrijheid (+19 mm) en een 10 mm grotere spoorbreedte. Dat komt respectievelijk het in/uitstapgemak en de robuuste uitstraling ten goede. Daarnaast heeft de Fiesta Active speciale 17 inch lichtmetalen velgen, specifieke bumpers, en andere grille en een stoere bodystyling kit met zwarte en aluminium accenten. De optionele kleur Lux Yellow (zie foto’s) is special voor de terreinlook uitvoering ontwikkeld.

In het interieur van de Fiesta Active komt de kleur Lux Yellow terug, bijvoorbeeld op de standaard sportstoelen. De bekleding is afgewerkt met accenten in deze carrosserietint. Hetzelfde geldt voor de biezen en stiksels. Op het dashboard, de voorportieren en de vloermatten zijn eveneens details in Lux Yellow te vinden. De zwarte hemelbekleding is uniek voor de Active uitvoering. Naast dit alles is er ook ruimte voor luxe: het stuur, de handrem en de versnellingspooknop zijn met leer bekleed. Verder beschikt de Fiesta Active onder andere over automatische airconditioning, een licht/regensensor en het SYNC3 multimedia systeem met 8 inch touch screen en B&O Play. Bediening door middel van spraaksturing is ook mogelijk. De telefoon kan met bluetooth of middels één van de twee USB aansluitingen worden verbonden. Als er voor die laatste optie gekozen wordt, kan er tevens gebruik gemaakt worden van Apple Car Play of Android Auto.

De nieuwe Fiesta beschikt over verschillende technologieën voor bestuurdersassistentie en een groot aantal actieve veiligheidssystemen. Daarbij vindt ondersteuning plaats door 2 camera’s, 3 radars en 12 ultrasone sensoren. Samen zijn deze in staat om 360 graden rond de auto te detecteren en de voorliggende weg te scannen tot een afstand van 130 meter. De sensoren en camera’s leveren informatie aan de volgende actieve veiligheidssystemen: Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection (waarmee ongevallen in het donker kunnen worden voorkomen), Active Park Assist met Perpendicular Parking, Adaptive Cruise Control, Auto High Beam, Blind Spot Information System, Cross Traffic Alert, Distance Indication, Driver Alert, Forward Collision Warning, Lane Keeping Aid en Traffic Sign Recognition.

FordKiaSeat
Fiesta ActiveStonicArona
EB 100 First EditionT-GDI 120 Comfort+TSI 115 Style
23.315 euro22.995 euro23.550 euro

De Fiesta Active debuteert zoals gezegd als First Edition. Deze tot 350 stuks gelimiteerde versie is uitgevoerd in de kleur Lux Yellow en beschikken standaard over B&O Play en een hoogwaardig geluidssysteem met 10 speakers inclusief subwoofer. Verder beschikt deze speciale uitvoering over het Driver Assistance Pack (inklapbare buitenspiegels, parkeersensoren achter), adaptieve cruisecontrole, sleutelloze toegang, een armsteun tussen de voorstoelen met verlichte bekerhouder, een navigatiesysteem, automatische airco en een verwarmbare voorruit. De Fiesta Active First Edition is leverbaar vanaf 23.315 euro. Opties zijn een panoramadak (800 euro) of Satin Silver dakrails (250 euro).

De Active uitvoering is de eerste Fiesta die standaard wordt geleverd met Selectable Drive Mode, een nieuwe technologie die verschillende rij instellingen mogelijk maakt. Er is keuze uit 3 modi: Normal, voor dagelijks gebruik, Eco voor de focus op efficiency bij accelereren en Slippery voor gebruik op glad wegdek. In deze modus grijpen de systemen ESC en TCS sneller in. Dit zorgt voor minder wielspin bij optrekken en in bochten en voor meer controle op onder & overstuur. De Fiesta ST wordt binnenkort eveneens leverbaar met Selectable Drive Mode. De Active uitvoering is vanaf begin april bij de Nederlandse Ford dealers te bewonderen. De First Edition kan nu al worden besteld.

 

Reageren is niet mogelijk.