Prijsindicatie Cadillac XT4

0

Cadillac onthult op de New York Auto Show de XT4. Met deze cross-over annex SUV breidt het premiummerk van General Motors haar gamma aan de onderzijde uit. De XT4 komt onder de XT5 in het gamma en wordt fors goedkoper. Voor Nederland gaat Autointernationaal.nl uit van een instaptarief van circa 55 mille. Daarmee wordt Cadillac voor een veel grotere kopersgroep bereikbaar.

Cadillac zegt met de XT4 “een nieuwe generatie luxekopers’ aan te willen spreken: consumenten die op zoek zijn naar een relatief compacte, maar premium afgewerkte cross-over annex SUV. Volgens merkchef Johan de Nysschen wordt er met de XT4 het startsein gegeven aan een productoffensief, waarbij in de periode tot 2021 bijna elke 6 maanden een nieuw model geïntroduceerd zal worden.

Cadillac gaat de XT4 leveren in 3 uitrustingniveaus: naast de basisuitvoering Luxury kan de klant opteren voor Premium Luxury en Sport. Deze 3 uitrustingniveaus kunnen gecombineerd worden met 7 interieurstijlen (op elkaar afgestemde kleuren, materialen en afwerkingen). Standaard is de XT4 voorzien van zaken als lichtmetalen velgen, LED verlichting, 8-voudig verstelbare stoelen, parkeersensoren achter en automatische airconditioning met 2 klimaatzones. De Sport uitvoering kenmerkt zich door zwarte afwerkingdetails in plaats van chroom.


De 4,61 meter lange XT4 biedt dankzij de plaatsing van de motor dwars voorin veel ruimte voor de achterpassagiers. Het volume van de kofferbak bedraagt 1.385 liter. De XT4, (de typeaanduiding staat voor: Crossover Touring 4) deelt zijn onderstel met de Chevrolet Equinox en de GMC Terrain. Beiden zijn genetisch nazaten van de Opel Antara. Het exterieurdesign is echter zeer merkkarakteristiek: net zoals andere Cadillac modellen heeft ook de XT4 verticaal geplaatste lichtunits.

Die dwars voorin de XT4 geplaatste motor is een 2,0 liter turbo met directe injectie, start / stop systeem en cilinderuitschakeling. Het vermogen bedraagt 240 pk en aan koppel is er (vanaf 1.500 toeren) maximaal 350 Nm beschikbaar. De 4 cilinder motor is gekoppeld aan een 9-traps automaat met een dubbele koppeling. De standaard 1.660 kilo wegende XT4 wordt leverbaar met voorwielaandrijving of met tractie rondom.

In het najaar arriveert de Cadillac XT4 bij de Amerikaanse dealers in de showroom. Voor een debuut in Europa moeten we wachten tot 2019. Met 55 mille is de XT4 aantrekkelijk geprijsd in vergelijking met de Volvo XC60 (59.995 euro voor de voorwiel aangedreven T5 Momentum uitvoering). Dat er geen dieselversie is gepland, maakt niet uit. Dat motortype heeft inmiddels zijn eigen graf gegraven. Maar een stekkerhybride versie zou natuurlijk meer dan welkom zijn. Zeker als General Motors in Europa (zonder Opel en Vauxhall) een comeback wil maken.

Reageren is niet mogelijk.