Opel Grandland X krijgt accessoires

0

Speciaal voor de Grandland X heeft Opel tal van accessoires ontwikkeld die het gebruik van de cross-over naar een hoger plan moeten tillen. Omdat het oog ook wat wil, zijn er speciale lichtmetalen velgen en stylingartikelen uit de OPC lijn.

Een deel van de accessoires is bestemd voor het vervoeren van grote voorwerpen. Het gaat hierbij om speciale dakdragers waarop ook fietsen bevestigd kunnen worden. Het systeem is ontwikkeld in combinatie met specialist Thule. Op de dakdragers passen diverse koffers, waaronder de exclusieve Opel box in wit met een gepatenteerd ‘Power Click’ snel montagesysteem. Deze kan met één hand veilig worden vast gezet. De box heeft de afmetingen 2.050 x 840 x 450 mm en is van beide kanten te openen. De koffer heeft een inhoud van 460 liter en dat vormt een welkome aanvulling als de 1.652 liter bagageruimte nog niet genoeg is. Dankzij de positie van de dakkoffer kan de achterklep nog volledig geopend worden.

Voor de dakdragers zijn ook aluminium beugels leverbaar om watersportartikelen zoals surfplanken eenvoudig te vervoeren (225 euro; mogelijk extra installatiekosten van toepassing voor bepaalde onderdelen) en er zijn beugels om snowboards en ski’s veilig vast te zetten. Het interieur schoonhouden, bijvoorbeeld na een mountainbiketocht door de modder, is mogelijk met de beschermschaal voor in de laadruimte. De bak (74 euro) is voorzien van een antislip laag, wat schuiven van spullen voorkomt, en heeft hoge, stevige randen.

Opel levert ook fietsdragers voor op de trekhaak. Verder kan het interieur worden voorzien van kinderzitjes. en bevestigingssystemen voor kinderen van alle leeftijden. Met de Isofix bevestigingspunten en/of de driepuntsgordels zijn zitjes te verankeren. Ook zijn er mattensets van velours of rubber beschikbaar om de voet & bagageruimte te beschermen.

Een bagagerek (229 euro) scheidt de bagageruimte van het interieur van de auto. Dit zwarte, stalen rek is bevestigd achter de hoofdsteunen van de achterbank en is sterk en stabiel. Ook is een bagagenet leverbaar, dat is vast te maken aan de sjorogen in de laadvloer. Hiermee zijn de spullen in de laadruimte op hun plek te houden.

Opel biedt verder nog diverse FlexConnect oplossingen voor het opbergen van spullen in het interieur, variërend van kledinghaken en hangers tot aan een tablethouder of inklapbare tafel. Werken of het bekijken van video’s achterin is daardoor geen probleem. De FlexConnect adapters passen op de hoofdsteunstangen van de voorstoelen.

Reageren is niet mogelijk.