Nieuwe BMW X5 is springlevend

0

Bij de duurdere SUV modellen gaat momenteel alle aandacht uit naar Jaguar (de prijs van de F-Pace SVR is bekend), Porsche (eerste kennismaking met de Cayenne E-Hybrid) en Volkswagen (heeft de nieuwe Touareg testklaar). BMW zit blijkbaar ook de springen om aandacht en werpt een serie foto’s van de nieuwe X5 in de mediastrijd. Weliswaar gaat het om een gecamoufleerd exemplaar, maar toch. De boodschap is duidelijk: de nieuwe X5 komt er aan!

Op de foto’s is duidelijk te zien dat de vierde generatie X5 een opvallend grote grille en enorme nierenkrijgt. De koplampen sluiten daar net niet op aan. Van voren lijkt de nieuwe X5 (generatie G05) daardoor op de kleinere X3. BMW kiest er bij haar sedans en stationwagons wel voor om de koplampunits de nieren te laten raken. Welke ‘oplossing’ mooier is, is een kwestie van smaak.

Over de flank loopt een opvallende lijn die een sprongetje maakt ter hoogte van de achterste deurklink. BMW demonstreert op de foto’s hoe de SUV op spectaculaire wijze over stoffige woestijnweggetjes wordt gejaagd. BMW wil er mee laten zien dat de nieuwe X5 op alle mogelijke plaatsen uitvoerig wordt getest, al zijn deze beelden duidelijk in scène gezet. De fabrikant wil daarmee vooral benadrukken dat de SUV als geen ander sportief rijgedrag zal combineren met terreinkwaliteiten. Het eerste deed de X5 altijd al heel goed, het tweede konden anderen toch iets beter. BMW gaat dat nu rechtzetten met de nieuwe generatie die ook besteld kan worden met een Offroad pakket.

BMW zal nog dit jaar de nieuwe X5 presenteren. Hij arriveert iets voor een grotere SUV van het merk, de X7, in het showrooms. Van die Duitser publiceerde Autointernationaal.nl onlangs een verslag van een kennismakingsrit met een prototype. Door BMW om promotionele redenen mogelijk gemaakt.

Reageren is niet mogelijk.