Waarom geeft Rolls-Royce geen vervolg aan de Cullinan?

0

Volgens merkchef Torsten Müller-Ötvös is het gamma van Rolls-Royce met de komst van de Cullinan compleet. Er komt dus geen tweede SUV. Opvallend, want andere automerken zijn juist wel druk bezig met uitbreiding van het betreffende subgamma. Volgens Müller-Ötvös is er “geen vraag” naar een tweede SUV model. Een opvallende uitspraak, want hoe hard kan hij de vraag naar bijvoorbeeld de Wraith of Dawn eigenlijk kwantificeren?

Dat er geen SUV onder de Cullinan komt, is op zich wel begrijpelijk want een dergelijk model zou het exclusieve imago van Rolls-Royce kunnen verwateren. Maar waarom geen duurder ontwerp? Daarmee zou Müller-Ötvös zich kunnen revancheren. Het design van de Cullinan is wel erg fantasieloos. Van schuinvoor oogt hij als een opgehoogde Phantom met aan de achterzijde meer dan een hint Range Rover. Meer is het niet en dat is toch een tikkeltje teleurstellend voor zo’n prestigieus merk.

Müller-Ötvös laat weten dat de vraag voor de Cullinan tot nu toe boven verwachting is. Prettig, maar dat zou hem toch moeten stimuleren om er een schepje bovenop te doen in plaats van nu achterover te gaat leunen? Waarom komt Rolls-Royce niet met een SUV Coupé? Lager (- 7 cm) dan de Cullinan maar met dezelfde techniek en een schuine achterzijde à la de Wraith. Dan behoren in ieder geval de associaties met de o zo gewoontjes ogende Range Rover tot het verleden.

Reageren is niet mogelijk.