Cadillac broedt op coupé

0

Cadillac is uitgekeken op de sedan. Nou ja, haar klant althans en die is natuurlijk koning. Daarom zal de productie van de ATS worden gestaakt en komt er evenmin een opvolger voor de CTS. Maar de liefde voor de coupé heeft Cadillac nog niet verloren. Zo blijft de ATS wel in productie en broedt het luxemerk van General Motors daarnaast op een 3-deurs model dat kan concurreren met de Jaguar F-Type.

Omdat de koper van een dure coupé natuurlijk waar voor zijn geld wil, krijgt de Cadillac een spectaculaire koetswerkvorm, zo kan worden afgeleid uit deze patentbeelden van de United States Patent and Trademark Office. Het gaat waarschijnlijk om een conceptstudie. Onder meer de op stokjes geplaatste camera’s wijzen in die richting. Daarmee volgt Cadillac het voorbeeld van de Audi E-Tron.

Andere designelementen zijn opvallend dunne verlichting aan zowel de voorkant als achterzijde en een fors ogende diffusor onder de achterbumper met centraal geplaatste uitlaatpijpen. Opvallend is de ellenlange neus van de nieuwe Cadillac. Dat duidt op een in lengte geplaatste motor en achterwielaandrijving. Mogelijk dient het onderstel van de Chevrolet Camaro als basis.

Waar of wanneer de conceptstudie zal worden voorgesteld, is nog koffiedik kijken. Cadillac heeft in ieder geval een imposante traditie van opvallende en fraai gelijnde showmodellen. Denk aan de Elmiraj, de Escala of de Ciel. Veel designvoorstellen kregen evenwel geen vertaling naar een productie exemplaar. Hopelijk haalt dit ontwerp van Jae Hoon Lee de showroom wel.

Comments are closed.