Infiniti prototype 10 nu van alle kanten

0

Ook Infiniti is present op het Concours d’Elegance in Pebble Beach. Dit jaar neemt de luxedochter van Nissan de Prototype 10 mee, nadat zij vorig jaar al Prototype 9 presenteerde. Want originele naamgeving is te veel moeite voor een conceptstudie waar wij toch nooit meer wat van zullen horen.

Trouwens, de Prototype 10 is zelf overwegend een herhaling van zetten. Net als zijn voorganger is er slechts plaats voor 1 persoon (de bestuurder; de rest wordt opgeofferd aan aërodynamica en gewichtsbesparing), ontbreekt een dak en is de aandrijving volledig elektrisch. Het ontwerp is van Karim Habib, de voormalige designer van BMW die nu dus aan het werk is bij Infiniti. Hij heeft zich laten inspireren door de Grand Prix races uit de jaren 30 van de vorige eeuw.

Zoals gezegd hoeven wij geen productieversie van de Prototype 10 te verwachten. En daarmee neemt Infiniti een slimmere beslissing dan toen zij het licht voor de geflopte Q30 op groen zetten, want de markt is zich in hoog tempo aan het afkeren van 2-persoons sportwagens, laat staan dat de consument zit te wachten op sigarenracer waarin alleen plek is voor de bestuurder. Specificaties van de aandrijflijn houdt Infiniti onder de pet, dus dat zal wel niet veel soeps zijn.

Wel wil Infiniti in 2021 haar gamma geëlektrificeerd hebben (dit offensief start met stekkerhybride modellen en later volgen volledig elektrische auto’s) en daar zou deze conceptstudie de vaandeldrager van zijn. Nogal ver gezocht (en dat de luxedochter van Nissan serieuze plannen heeft met elektrische auto’s is, gezien het era waarin de auto-industrie zich nu bevindt, nogal wiedes) maar zoals Autointernationaal.nl al eerder schreef is de Prototype 10 wel een prima ticket voor het Concours d’Elegance in Pebble Beach.

Reageren is niet mogelijk.