Prijsvergelijking Audi A1 Sportback

0

Audi heeft de orderboeken van de nieuwe A1 Sportback geopend. Vanaf half november staat het premiumalternatief voor de Volkswagen Polo bij de dealers voor een instapprijs van 25.995 euro. Dan start ook de levering.

Vooralsnog is er één motorversie verkrijgbaar, de 30 TFSI. Die heeft een 116 pk sterk 1.0 TFSI blok onder de kap. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde 6-bak. Een 7-traps automaat met dubbele koppeling is optioneel. Later volgt een 95 pk variant van dezelfde 3-pitter, 25 TFSI genaamd. Eveneens in de pijplijn zit de 1.5 TFSI. Deze 35 TFSI kenmerkt zich door 4 cilinders en 150 pk. De 2.0 TFSI, 40 TFSI genaamd, is goed voor 200 pk. Dieselmotoren staan vooralsnog niet op de planning.

AudiFordMiniToyota
A1 SportbackFiesta 5-deursHatch 5-deursYaris
30 TFSIEB 125 VignaleOne PepperHybrid Premium
25.995 euro25.275 euro26.200 euro26.150 euro

Naast de basisuitrusting levert Audi de A1 Sportback optioneel met een Advanced pakket of S-line exterieur. Speciaal voor de Nederlandse markt komt Audi met de Epic uitvoering van de nieuwe A1 Sportback. Die kenmerkt zich door enkele uiterlijke verfraaiingen en comfortverhogende voorzieningen als cruisecontrole, een lederen sportstuur, het connectivity pakket, een armsteun tussen de voorstoelen en parkeersensoren. Ook navigatievoorbereiding, een digitaal instrumentenpaneel (Virtual Cockpit genaamd) en 17-inch lichtmetalen velgen zijn van de partij. De prijs van de A1 Epic bedraagt 29.695 euro.

Tijdelijk levert Audi de A1 Sportback ook als Edition One. Die heeft alle extra’s van de Epic uitvoering, aangevuld met het S-line sportpakket, 18-inch lichtmetalen velgen, dynamische knipperlichten, LED koplampen met een donkere behuizing en bijzondere details zoals een zwart Audi logo aan de zijkant en diverse donkere accenten aan de buitenzijde plus in de cabine. Audi vraagt voor de A1 Sportback Edition One 36.895 euro.

Reageren is niet mogelijk.