Toyota Yaris viert jubileum als Y20

0

De Toyota Yaris blaast dit jaar 20 kaarsjes uit en de Nederlandse importeur laat dat heuglijke feit niet ongemerkt voorbijgaan. Het vooral bij senioren populaire B segment model wordt tijdelijk leverbaar in een feestelijke verjaardagseditie, Y20 genaamd.

Op de autosalon van Parijs is de jubileumversie voor het eerst te zien. Op die show debuteerde 20 jaar geleden als Starlet opvolger de eerste generatie van de Yaris. Het gaat dus om een Europees actiemodel. Half december arriveert de Yaris Y20 in de Nederlandse showrooms. In eerste instantie wordt hij als ‘1998 Launch Edition’ aangeboden, met goudgeel kleurige lak net zoals het debuutmodel van 20 jaar geleden. Om met de tijd mee te gaan, is de Yaris Y20 voorzien van een dak in een contrasterende kleur, namelijk donkergrijs.

Daarna volgt, medio februari 2019 (20 jaar na de Nederlandse marktintroductie van de Yaris) de reguliere Y20 oplage, die zowel in een enkele kleur als in een zogeheten ‘bi-tone’ versie verkrijgbaar zal zijn. Accenten op de carrosserie (stootlijsten, wielen, omlijsting mistlampen, spiegels) zijn in donkergrijs uitgevoerd, net als de middenconsole en het stuurwiel. De Yaris Y20 heeft verder verchroomde interieurpanelen en geruite bekledingsstof.

Toyota kleedt de Yaris verder aan met Y20 badges. De jubileumedities zijn verder te herkennen aan in donkergrijs uitgevoerde velgen, zijspiegelkappen en grille. De mistlampen vóór hebben een chromen omlijsting. Een haaienvinantenne is standaard en hetzelfde geldt voor privacyglas. De Yaris Y20 wordt verder geleverd met het Toyota Touch 2 Go systeem en Smart Entry. Ook zijn er chroomkleurige omlijstingen rond de ventilatieroosters, luidsprekers en klokken. De pookknop is in die stijl uitgevoerd.

Van de Launch Edition komen voor de Europese markt 1.998 exemplaren beschikbaar. Daarvan zijn er 200 stuks voor Nederland bestemd. Toyota meldt nog niet wat het jubileummodel moet gaan kosten.

Reageren is niet mogelijk.