Prijs vergelijking Audi SQ2

0

De prijs van de Audi SQ2 is bekend. Het sportieve topmodel van de Q2 modelreeks is vanaf januari 2019 leverbaar voor een prijs van 61.110 euro. De SQ2 onderscheidt zich door een markanter uiterlijk en een 300 pk sterke 2.0 TFSI krachtbron.

De SQ2 is standaard voorzien van een S-tronic automaat met dubbele koppeling, Quattro vierwielaandrijving en het S sportonderstel. Daarmee levert de Audi prestaties die voor een B à C segment cross-over van topniveau zijn: de sprint naar 100 km/u vergt namelijk slechts 4,8 seconden. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u.

De standaarduitrusting van de SQ2 omvat 18 inch lichtmetalen velgen, buitenspiegels in aluminiumoptiek en sportstoelen die zijn bekleed met een combinatie van leder en stof. Het interieur heeft een zwarte dakhemel en afwerkingaccenten van (geborsteld) aluminium. Via de Audi Drive Select knop kan de bestuurder de gewenste rij modus selecteren. Ook standaard zijn automatische airconditioning, een bestuurdersinformatiesysteem met kleurendisplay, een armsteun tussen de voorstoelen, diefstalalarm, trekhaakvoorbereiding, LED koplampen en idem achterlichten met dynamische richtingaanwijzers.

AudiAudiCupraMercedes-BenzVolvo
SQ2 QuattroQ3 Quattro
Ateca 4-Drive
GLA 4MaticXC40 AWD
45 TFSI 2.0 TSI 300 pk250 AMG LineT5 R-Design
61.110 euro60.790 euro57.950 euro60.185 euro59.975 euro
AudiAlfa RomeoInfinitiJaguarSubaru
SQ2 QuattroStelvio AWDQ30 AWDE-Pace AWDForester AWD
Pro Line Plus Packs2.0T 280 Super2.0t Sport TechP2502.0 XT Sport Prem.
69.710 euro66.945 euro67.470 euro68.600 euro70.199 euro

Alle modellen in de prijsvergelijking beschikken over een automatische transmissie.

Met het Pro Line Plus pakket (meerprijs 3.600 euro) kan de standaarduitrusting uitgebreid worden een afgevlakt sportstuur met schakelflippers, de Audi Virtual Cockpit (digitaal instrumentarium), het MMI Plus navigatiesysteem, een geluidsinstallatie van het huis, parkeersensoren achter en cruisecontrole.

Speciaal voor dit topmodel is er het SQ2 exterieurpakket (meerprijs: 2.500 euro). Dit omvat het optiekpakket zwart, zwarte buitenspiegels, een speciale dakspoiler, Quattro aanduidingen op de flanken, uitlaatsierstukken in zwart/chroom en gedeeltelijk gepolijste 19 inch gegoten lichtmetalen velgen. Het SQ2 interieurpakket (meerprijs 2.500 euro) biedt zwarte fijn nappalederen bekleding met een binnenbaan in magmarood ruitstiksel, een grijze accentstreep en rode stiksels. De vloermatten met SQ2 logo zijn afgewerkt met rode contraststiksels. Ventilatieroosters met een rode ring maken ook onderdeel uit van het interieurpakket, evenals verlichte decoratielijsten en een sleutelcover met SQ2 logo.

Voor de SQ2 is ook een groot aantal individuele opties beschikbaar zoals diverse lichtmetalen velgen, onder meer van Audi Sport. Zelfs een carrosseriekleur naar wens behoort tot de mogelijkheden. De SQ2 is per direct te bestellen en staat vanaf januari 2019 bij de Audi dealers in de showroom.

Comments are closed.