Prijs vergelijking McLaren 720S Spider

0

Liefhebbers van meer dan 700 pk sterke open sportwagens doen er goed aan om in april de McLaren showroom te bezoeken. Daar arriveert die maand de nieuwe 720S Spider.

De 720S Spider behoort net als de gesloten versie tot de zogeheten Super Series sportwagens van McLaren. Door de al zeer stijve, van carbon vervaardigde, carrosseriestructuur van de Coupé (Monocage II-S genaamd), hoefden er geen extra verstevigingen te worden aangebracht bij de topless uitvoering. Daarmee konden de ingenieurs uit Woking het meergewicht beperkt houden tot slechts 49 kilo. Dit betekent dat de 720S Spider niet meer dan 1.332 kilo weegt. Onder de tonneau cover is er, als het dak dicht is, 58 liter bagageruimte.


De 720S Spider wordt net als de Coupé versie aangedreven door een 720 pk en 770 Nm sterke 4,0 liter V8 met 2 dubbele turbo’s. Daarmee katapulteert de McLaren in 2,9 seconden naar 100 km/u, waarmee hij even snel is als de uitvoering met een vast dak. Enkel op de sprint naar 200 km/u verliest de Spider 0,1 seconden (7,9 tegen 7,8 tellen), maar beide carrosserie varianten halen een topsnelheid van 341 km/u. In het geval van de Spider is dat alleen met het dak dicht. Besluit je om open te rijden, dan haalt de McLaren maximaal 325 km/u.

Het uit koolstofvezel vervaardigde, wegklapbare dak opent of sluit in slechts 11 seconden. Daarmee is de 720S Spider ook op dat vlak de snelste in zijn klasse. De open/sluit handeling kan de bestuurder tot een snelheid van 50 km/u verrichten.

Wie bijbetaalt, kan een dak krijgen dat van transparant glas is vervaardigd. Dat is elektro/chroom en wordt daardoor via een druk op de knop donkerder ten behoeve van verduistering. De werking van de actieve achterspoiler is aangepast aan de nieuwe dakconstructie. De carrosserie is voorzien van een geïntegreerde koprol beschermingsstructuur (ROPS genaamd).

Naast de kenmerkende Spider look kan je de nieuwe 720S variant ook herkennen aan speciaal ontworpen 10-spaaks velgen. Er is keuze uit diverse soorten banden: Pirelli P Zero is standaard. Zonder meerprijs levert McLaren de Corsa variant die meer op circuitgebruik is gericht. Pirelli Sottozero winterbanden en Pirelli Trofeo R ultrahigh performance banden behoren ook tot de mogelijkheden. Er zijn 3 nieuwe carrosseriekleuren, waaronder Belize Blue zoals op de foto’s bij dit artikel. In totaal bestaat het pallet uit 23 verschillende tinten. De andere nieuwe kleuren heten Aztec Gold en Supernova Silver (bekend van de McLaren 12C).

McLarenAudiFerrariLamborghiniPorsche
720S SpiderR8 Spyder488 SpiderHuracan Spyder911 Cabriolet
PlusLP610-4Turbo S
337.000 euro289.470 euro314.384 euro294.766 euro262.100 euro

De levering van de 720S Spider begint in april 2019. McLaren vraagt er minimaal 337.000 euro voor. Dat is afgerond 17 mille meer dan de 720S Coupé kost. Voor het genoemde bedrag krijg je de standaardversie. McLaren levert de Spider ook in Performance en Luxury tenue. Natuurlijk kan je bij de Special Operations divisie aankloppen voor personalisatie van de sportwagen. McLaren zal de Super Series modelfamilie in een later stadium uitbreiden met een sportieve LT uitmonstering.

Comments are closed.